Son günler içerisinde yeni sunduğu özellikler ile sık sık adından söz ettiren Twitter’ın bir süredir test aşamasında olan uygulama içi alışveriş özelliğinin çok yakın zaman içerisinde hizmet vermeye başlayacağını duyurmuştu. 

7 5

Birkaç ay kadar önce kadar popüler olan bu sosyal medya platformu Twitter’ın yeni özellik ile beraber uygulama içi alışveriş özelliğini kullanıcıların beğenisine sunacağını duyurmuştu. Söz konusu bu yeni özellik bağlamında şirketler kendi profillerine satışını yapmış oldukları ürünleri ekleyebilecekler. Ürüne sahip olmak isteyen kullanıcılar da bu ürünün yer aldığı siteye yönlendirildikten sonra satın alma işlemlerini güvenle yapabilecekler. Sosyal medya platformlarının son zamanlar içerisinde alışveriş yapmaya yönelik büyümesine katılan son şirket olan Twitter, özelliğin 28 Kasım gününden sonra hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Başarılı platform söz konusu bu yeni özelliği bir etkinlik ile beraber kullanıcıların beğenisine sunacak. Etkinlik, bir canlı yayın şeklinde yapılarak alışveriş özelliğinin kullanıma sunulması şeklinde gerçekleşecek. 

Twitter alışveriş özelliği şimdilik iOS ve masaüstünde olacak

6 7

Geleneksel bir şekilde büyük satış promosyonları ile alakadar olan Şükran Günü sonrasında yapılacak olan Walmart ve Twitter iş birliğinin ürünü “Cyber Deals Sunday” adlı yayına, ünlü şarkıcı Jason Derulo ev sahipliği yapacak. Yayın için Twitter, “elektronik, ev eşyaları, giyim, mevsimlik dekor, sürpriz özel konuklar ve çok daha fazlasını” içeren “30 dakikalık bir varyete şovu” ifadelerine yer veriliyor. 

Logitech G435 LIGHTSPEED kulaklıklar Türkiye’de

Konuyla ilgili olarak paylaşılan tanıtım görselleri; Twitter platformunun canlı alışveriş özelliğinin arayüzünün video canlı yayını, çevrimiçi katalog ve tweet akışı arasında nasıl yerleştirildiğini gösteriyor. Burada yer alan bilgilere göre bir perakendecinin internet sitesine giden bağlantıya tıklamanız halinde yayın, resim içerisinde bulunan resim modunda oynamaya devam edecek. Twitter platformunun daha önce de söz etmiş olduğu bu alışveriş özelliği ilk olarak yalnızca iOS ve masaüstü platformlarında kullanılacak. Android cep telefonu kullanıcıları ise yayını izlemek konusunda özgür olacak. Fakat alışveriş özelliğinden faydalanmaları şu an için mümkün değildir. 

Walmart yayınının bir “test” olduğunu dile getiren Twitter, gelecek süreç içerisinde yapılacak olan canlı yayın etkinliği ile ilgili olarak herhangi bir detay verilmedi. Fakat alışveriş canlı yayınlarına ev sahipliği yapacak olanların şu an için sadece markalar olacağını normal bir şekilde Twitter kullanıcıları için bunun bir süre daha mümkün olmayacak dile getirildi. Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde belirlenen markaların kendi resmi profillerine bir alışveriş alanı eklemesine imkan tanıyan Shop Module pilot uygulamasının hemen ardından uygulamaya eklenen Twitter’ın canlı olarak alışveriş yapma özelliğinin, gelecek haftalar içerisinde ABD’deki daha fazla satıcıyı içine alıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir