Xbox uygulaması Windows işletim sistemine sahip ARM64 bilgisayarlarda desteklenecek. Oyuncular, bu esnek yapı sayesinde Xbox deneyimi yalayabilecek.

Xbox’ın daha esnek hale gelmesini ve daha fazla oyuncuya ulaşmasını isteyen Microsoft, bu konuda önemli bir adım atıyor. “Forza Horizon 5’e konsolunuzda başlayabilmeli, bir yarış direksiyonu ve pedallarla Windows 11 PC donanımınıza geçebilmeli ve bir tablet üzerinde bitirebilmelisiniz. Bu deneyimler yalnızca oyunlarınız tek bir cihaza kilitlenmeden bulutta yaşadığında mümkündür.” denilen yenilik kullanıcılara platform konusunda daha fazla seçim yapma imkanı sunacak. Bulut oyun sistemi olarak sektörün önde gelen uygulamalarından birisi olan Xbox Cloud Gaming, 2 yıl önce piyasaya sunulmuştu. Ancak ARM64 desteği bulunmuyordu. Bu yeni güncelleme artık ARM64 sistemlerinde de uygulamanın desteklenmesini sağlayacak.

Xbox Cloud Gaming kullanıcı sayısı açıklandı

Xbox Cloud Gaming daha fazla cihazda desteklenecek

Xbox Cloud Gaming için getirilecek yeni uyumluluk, daha fazla bilgisayarda uygulamanın kullanılmasını sağlayacak. Sistem gereksinimleri yeterli olmayan cihazlarda AAA oyunlarının oynanmasına izin veren Xbox Cloud Gaming, Microsoft Flight Simulator gibi zorlu oyunlarda dahi iyi bir performans sunuyor. Bu avantaj ise kısa sürede Xbox Cloud Gaming’in 5 kıtada, 28 farklı ülkede faaliyet göstermesini sağladı. Açıklamalara göre uygulamayı kullanan kullanıcı sayısı 1 milyarı aştı.

Güncellenen yeni Xbox uygulaması sayesinde Xbox Cloud Gaming, Surface cihazları gibi ARM64 çalıştıran Windows PC’lerde kullanılabilir durumda. Bu sayede; Android telefonlar ve tabletler, iOS cihazlar, belirli akıllı TV’ler, Xbox One ve Xbox Series X|S dahil olmak üzere buluttaki çeşitli cihazlarda Xbox Game Pass Ultimate’dan yüzlerce yüksek kaliteli oyun oynanabiliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir