2021 ve 2022 yıllarında bulut oyun sistemlerinde rekabetin çok daha arttığı görüldü. Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, bulut sistemlerdeki kullanıcı sayısı net bir şekilde ifade edildi. 

Dün itibariyle Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından yapılan resmi açıklamalarda, Microsoft’un sahibi olduğu Xbox Cloud Gaming hizmetlerinde 10 milyon kullanıcı sayısının aşıldığı belirtildi. 3. çeyrek kazançları kapsamında açıklanan yeni veriler, Microsoft’un beklentilerin üzerinde bir ilgiyle karşılaştığını ortaya koydu.

Sektörde, pek çok farklı şirket bulunduğundan dolayı rekabet üst seviyede. Google ve Nvidia gibi sektör devlerine karşı bulut oyun sistemlerinde önemli bir güç elde etmeyi başaran Microsoft, önümüzdeki dönemlerde yapacağı yeni hamleler ile daha fazla kullanıcıya ulaşacağını gösterdi.

Xbox Cloud Gaming’den rakiplerine göz dağı

Benzer hizmet sunan Google, kullanıcı verilerini bugüne kadar açıklamadı. Nvidia ise ücretli ve ücretsiz aboneliklerin hepsini bir araya topladığından dolayı ücretli aboneliklerin kaç kişi tarafından kullanıldığı bilinmiyor. Tüm bu belirsizliklerde Xbox Cloud Gaming kullanıcı sayısının açıklanması, sektörde göz dağı olarak kabul edildi.

Xbox Cloud Gaming sadece Microsoft’un Xbox konsollarda değil, iOS, Android ve bilgisayarlarda da kullanılabilir bir hizmet olduğundan dolayı daha fazla kullanıcıya ulaşma noktasında önemli bir avantaja sahip. Üstelik son 11 yıllık süre içerisinde en yüksek satış rakamlarına ulaşan Xbox konsolları göz önüne alındığında önümüzdeki dönemlerde Microsoft’un bu alandaki hakimiyeti daha da artabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir