Markanın sahibi Elon Musk tarafından yapılan duyuruya göre X, ‘Grok’ erişimini Premium abonelere de açacak. Bu haftanın sonunda Grok sohbet botunu sadece Premium+ abonelik paketini satın alan X kullanıcıları değil, alttaki Premium aboneliği tercih edenler de aktif olarak kullanabilmesi sağlanacak. 

Kaçıranlar için sohbet botunun açık kaynak hale getirilmesi oldukça yankı bulmuştu. Botun açık kaynak yapıya geçilmesiyle birlikte geliştiriciler ve araştırmacılar, Grok sohbet robotuna güç veren mimariyi ya da altyapıyı artık kendi projelerinde ücretsiz ve rahat şekilde kullanım sağlayabilecek. Süreçle alakalı tüm bilgileri ve kaynakları burada paylaşan şirket, açık yapıyı 314 milyar parametreli Grok-1 ile başlatma kararı aldı. 

Grok, kişilerin karşılıklı sohbet edebileceği, sorularına cevap alabileceği bir üretken yapay zeka sistemi konumunda yer almakta. Grok sohbet botu hakkında yaptığı duyuruda, “xAI şirketi olarak, insanlığa bilgi arayışında yardımcı olacak yapay zeka araçları yaratmayı amaçlıyoruz.” söyleyen xAI, sistemin Grok-1 adı verilen bir motor üzerine kurulduğunu söylemişti.

Markanın sahibi Elon Musk tarafından yapılan duyuruya göre X, ‘Grok’ erişimini Premium abonelere de açacak.

Grok’un Açık Kaynak Haline Getirmesindeki Sebep, Herkesin Bilgiden Eşit Şekilde Faydalanabilmesi

xAI; “Sistemin, soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlanmıştır. Asi bir çizgiye de sahiptir. Bu sebeple mizahtan nefret ediyorsanız lütfen kullanmayınız!” ibaresini de yapan xAI şirketi sistemin, diğer yapay zeka sistemlerinin çoğu tarafından reddedilen tartışmalı soruları yanıtlayacağını da dile getirmişti. 

Şirketin sahibi Elon Musk ise yapay zekanın X’teki bilgilere ya da verilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabildiğini ve bunun sayesinde rakiplerinin bir adım önüne geçeceğini ifade etmişti. Bu konu hakkında xAI; Grok botunun benzersiz avantajı, X platformu aracılığıyla dünya hakkında gerçek zamanlı bilgiye sahip olması.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir