RARLAB.COM ve win.rar GmbH, WinRAR 6.10’un son sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu. WinRAR, kullanıcıların kişisel veya iş dosyalarını sıkıştırmak, güvenle saklamak ve arşivlemek için kararlı ev son derece güvenilir bir programdır. Yapılan yenilikler ile beraber WinRAR artık Windows 11 ile çok daha uyumlu bir hal aldı. 

MAC için WinRAR indir

Windows için WinRAR indir

Söz konusu bu güncelleme, dünyanın popüler sıkıştırma ve arşiv yönetimi programının kullanımını daha da kullanıcı dostu hale getirmek adına ek kullanılabilirlik özellikleri sunuyor. Windows 11 Explorer içerik menüleri desteği WinRAR 6.10, Windows 11 için hazır hale getirildi. Windows 11’den başlayarak, bir uygulama Explorer içerik menüsüne sadece tek bir üst düzey komut veya alt menü ekleyebilirsiniz. Bunları yapmak için “Entegrasyon ayarları” iletişim kutusundaki “Kademeli bağlam menüleri” etkin hale getirilirse, bu tek öğe, gerekli tüm WinRAR komutlarını saklayan alt menü olarak değerlendirilir. Bu seçeneği  devre dışı kalması halinde, arşivler için sadece bir çıkarma komutu ve normal dosyalar için ise bir arşivleme komutu kullanmak mümkündür. 

WinRAR son sürümü neler getiriyor?

3 15

Kullanıcı, WinRAR’ın “Entegrasyon ayarları” iletişim kutusundaki “Bağlam menüsü öğeleri…” düğmesini kullanarak bu komutları seçebilir. “Ayarlar/Entegrasyon” iletişim kutusundaki “Eski bağlam menüleri” seçeneği, “Daha fazla seçenek göster” Windows  eski bağlam menüsü kısmında veya üçüncü taraf dosya yöneticilerinin bağlam menülerine WinRAR komutları eksikse, Windows 11’de kullanılabilir. Orada WinRAR komutları zaten bulunuyorsa, bunların tekrarlanmasını önlemek adına “Eski bağlam menüleri” seçeneğini kapatmanız önerilir. Bu seçenek sadece Windows 11’de yer alıyor ve Windows’un eski sürümlerinde kullanılmıyor. Aynı zamanda Windows XP desteğinin atlanmasına karar verildi. WinRAR 6.10 için gerekli olan minimum işletim sistemi Windows Vista’dır. 

Peiter Zatko Twitter’dan ayrıldı

Programın kullanılabilirliğini daha iyi hale getirmek için WinRAR, tasarımına göre farklı sıkıştırılmış biçimleri destekler. Artık kullanıcılar, Zstandard’ı kullanarak .zst ve .zipx arşivlerinin içeriğini de açabilir. Arşivleme iletişim kutusunun “Gelişmiş” sayfasındaki “Tamamlandığında” listesine “Kapat” öğesi yer alıyor. Arşivleme işlemi tamamlandığında WinRAR penceresini kapatır. Aynı zamanda, çıkarma iletişim kutusu için “Seçenekler” sayfasına bir “Tamamlandığında” listesi eklendi. Çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra PC’yi kapatmak veya WinRAR’ı kapatmak gibi bir eylemin seçilmesine izin verir. Komut satırı modu için, kullanılabilirliği geliştirmek için birkaç anahtar eklenmiştir, örneğin, ayıklarken veya test ederken şifreli dosyaları atlayan yeni -mes anahtarı. Eski -p- anahtarının yerini alır. Daha önceki WinRAR sürümleri, kurtarma boyutu ise %99’u geçerse ve kurtarma birimlerinin sayısı ise RAR birimlerinin sayısına eşir veya ondan daha fazlaysa bozuk arşivleri onarmak için kurtarma kaydı kullanılmalıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir