2021’in son birkaç ayında Twitter, kurucu üyelerinden Jack Dorsey’i kaybetti derken başka ayrılık daha yaşandı. Peiter Zatko Twitter’dan ayrıldı.

Dünyanın en büyük sosyal medya devlerinden biri olarak kabul edilen Twitter, yaprak dökmeye devam ediyor. Son olarak, Kasım 2021’de şirketin kurucu üyelerinden ve uzun süredir Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey, görevinden istifa edeceğini açıklamıştı. Twitter güvenlik ekibinin iki başkanı, şirketin CTO’su Parag Agrawal’ın CEO olduktan sonra şirketten ayrılacağını duyurdu.

Twitter, Peiter Zatko ayrılık nedenini açıklamamayı tercih etti

Twitter, Cuma günü resmi olarak şirketin güvenlik şefinin artık Twitter’da çalışmayacağını ve birkaç hafta içinde görevinden istifa edeceğini duyurdu. Peter Zatko, 2020’den beri Twitter’ı yönetiyor. Bu,
Jack Dorsey’in Kasım ayında CEO olarak istifa etmesi ve sosyal medya şirketlerinin yönetim yapısını yeniden düzenlemeye ve düzenlemeye karar veren Parag Agrawal’ı devralmasından sonraki ikinci ayrılış. Twitter cephesi ayrı bir açıklamada ayrıntı vermedi.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti

Bu anlamda, platformda tek başına birçok güvenlik açığı keşfeden ve tanınmış bir hacker olarak bilinen “Mudge” olarak adlandırılan Peiter Zatko’nun 2020 yılında Twitter’ın güvenlik görevlisi olmadan önce şirketten neden ayrıldığı bilinmiyor. Zatko’nun yanı sıra güvenlik ekibinin liderlerinden Rinki Sethi de görevinden ayrıldı. Bu konuda ulaşılan iki isim, kapatma hakkında resmi bir açıklama yapmamayı tercih etti.

Peki, Twitter ön masasındaki bu bölünmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir