Windows Defender’de hatalı şekilde kullanıcılara gönderilen mesajlar, korku yarattı. Durumun daha sonradan hata olduğu ortaya çıktı.

Microsoft’un Windows işletim sistemlerinde kullandığı Windows Defender, bir hata ile gündeme geldi. Kullanıcılara mesajlar göndermeye başlayan Windows Defender, arka arkaya gösterdiği mesajlarla korku yarattı.

Windows Defender mobile geliyor

Win32’de virüs tespit etti

Windows Defender kullanıcılara gönderdiği mesajda, Win32 klasöründe Behavior:Win32/Hive.ZY olarak bir tehdidin algılandığı ifade edildi. Bu hata mesajının arka arkaya atılması ise kritik klasörde ciddi risk olabileceğin akıllara getirdi. Ciddi bir hata olarak ifade edilen Windows Defender, binlerce kullanıcıya bu mesajları gönderdi.

Microsoft hatayı doğruladı

Hatanın ardından Microsoft tarafından yapılan açıklamada 1.373.1508.0 sürümünde hatanın yaşandığı belirtilerek “Bu, yanlış bir pozitif tehdit gibi görünüyor. Şu anda yüzlerce kişi tarafından bildirilen hata, tüm Chromium tabanlı web tarayıcıları ve WhatsApp, Discord, Spotify gibi Electron tabanlı uygulamalarla ilgili gibi duruyor” dedi. Yanlışlıkla gönderilen mesajların resmi olarak açıklanması sonrasında konu kapatılırken, kullanıcılar da rahat nefes aldı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir