Bulut tabanlı Windows Defender ile tüm cihazlarınızı tek panelde koruyabilirsiniz. Windows Defender nasıl kullanılır?

Kullanıcılar tarafından en çok kullanılan antivirüs programlarından biri olan Windows Defender’ın Windows işletim sistemine entegre olduğu biliniyor. Ancak Microsoft, şimdi Home kullanıcıları için bulut tabanlı Defender’ı test ediyor. Şirketin amacı yeni uygulamayla sadece bilgisayarları değil, ağa bağlı tüm akıllı cihazları korumaktır.

Windows Defender grup ilkesi tarafından devre dışı bırakıldı hatası nasıl çözülür?

Dev Channel’da bulunan Windows 11 Insider Preview Build 22572’nin bir parçası olarak Microsoft Defender’ın yeni sürümü yayınlandı. Defender artık Windows 10, Windows 11, iOS ve Android’de mevcut ve yakın gelecekte bir macOS sürümü planlanıyor.

Bulut tabanlı Windows Defender’ı nasıl kullanırım?

Artık Windows 11 Insider aracılığıyla kullanılabilen Cloud Defender, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Home kullanıcıları tarafından test edilebilir. Yeni uzantı sayesinde artık yalnızca Windows Defender’ın kurulu olduğu bilgisayarı değil, aynı ağı kullanan diğer tüm cihazları da korumak mümkün. Örneğin, mobil cihazlarda kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı saldırıları taraması yapmak için ayrı bir uygulamaya ihtiyacınız yoktur.

Microsoft’un amacının ne olduğunu ve ağa bağladığımız diğer teknik cihazları nasıl koruyacağını şimdiden görebiliyoruz. Home programına kayıtlı kullanıcılar, aynı ağa bağlı cihazların güvenliğini tek bir panelde görebilir ve antivirüs programını bu merkezi panelden yönetebilir.

Microsoft, blogunda, Windows ve Android için kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avına karşı korumanın mevcut olduğunu ve kimlik avına karşı korumanın yalnızca iOS için mevcut olduğunu söyledi. Malware Defender, iOS yerleşik kötü amaçlı yazılımdan koruma korumasına sahip olduğundan iPhone’da çalışmaz.

ABD kullanıcıları artık Windows Defender Cloud sayesinde diğer cihazlarını tarayabilir ve ağa bağlı diğer cihazların güvenliğini tek bir yerden kontrol edebilir. Microsoft ayrıca potansiyel tehditlerin ağdaki birden fazla cihaza bulaşmasını engelleyebileceğini söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir