AdDuplex, Windows’un en popüler sürümlerini duyurdu. Rapora göre Windows 11, düşük kullanım oranı nedeniyle Microsoft’u hayal kırıklığına uğrattı.

Microsoft, geçen yıl Windows 11’i piyasaya sürdü. İlk olarak kullanıcı deneyimini azaltan buglarla karşımıza çıksa da yeni çıkan güncellemeler ile bu sorunlardan kurtuldu ve daha kaliteli bir Windows deneyimi sunmaya başladı. Ancak son raporlara göre aynı durum kullanım sayıları için geçerli değil. AdDuplex’e göre, Windows 11 şimdiye kadar Microsoft’u hayal kırıklığına uğrattı.

Windows 11’e geçişler yavaşladı

AdDuplex, aylık raporlarında Windows sürümlerinin kullanım oranını ortaya koydu ve geçtiğimiz günlerde Mart 2022 verilerini paylaştı. Raporlara göre, Windows 11’den farklı olarak, Windows 10’un kullanım hızında son bir ayda ciddi bir artış yaşandı.

Windows 11 son güncellemesi sonrası işlemciler alev alev

Mart 2022 itibariyle kullanıcılar için tercih edilen sürüm Windows 10 21H2 oldu. Şubat ayında yüzde 21 ile Windows’un en popüler ikinci versiyonu olan 21H2, geçen ay büyük bir atılım yaparak yüzde 7,5’i alarak birinciliği aldı. 1 Şubat’ta Windows 10 21H1 %1 düştü ve yerini 21H2 aldı.

Mart ayındaki Windows 11 kullanım rakamları Microsoft’u memnun etmedi. Çünkü Şubat’ta %3,2 artışla %19,3’e yükselen yeni sürüm, geçen ay sadece %0,1 yükseldi. Bu verilerin AdDuplex SDK v.2 ve sonraki sürümleri kullanılarak 5.000 Windows Store uygulamasından toplandığı da belirtelim.

Windows 11 sistem gereksinimleri

İşlemci:1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:4 gigabayt (GB)
Depolama:64 GB veya daha büyük depolama cihazıNot: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki “Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi” kısmında bulabilirsiniz.
Sistem üretici yazılımı:UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM:Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

Peki siz bilgisayarınızda hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Sizce Windows 11 diğer sürümlere göre nasıl? Görüşlerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir