Windows 11 işletim sistemi için yeni bir güncelleme daha kullanıcılara gönderildi. Ancak güncellemeyi alan kullanıcılar, işlemcilerin aşırı ısınma sorunu nedeniyle güncellemeyi kaldırmak zorunda kaldı. Windows 11 işletim sistemi yeni bir sorunla daha karşı karşıya.

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 11 işletim sistemi geçtiğimiz günlerde yeni güncelleme ile gündemde kalmaya devam ediyor. Özellikle SSD çalışmasında yaşanan performans kayıplarını ortadan kaldıran, yeni performans güncellemesi ile Windows 11 işletim sistemindeki pek çok sorun giderilmişti. Ancak kısa süre içerisinde gönderilen güncellemeler, yeni sorunların ortaya çıkmasına neden oldu.

Windows 11 KB5010414 güncellemesi geldi

Microsoft tarafından Windows 11 için gönderilen güncelleme KB5010414 (Build 22000.526) olarak adlandırıldı. Bu sürümü almaya başlayan kullanıcılar sistemde pek çok iyileştirme ve hataların giderilmesini hedefliyordu. Ancak CPU yükünün hızlı bir şekilde yükselmesine neden olan özellik, kullanıcıların dikkatinden kaçmadı. Reddit gibi platformlarda geniş bir yer bulan işlemci ısınmalarının widget için yapılan düzenlemelerden kaynaklandığı öne sürüldü.

Ancak güncellemeyi daha fazla kullanıcının test etmeye başlaması ile birlikte başka bir hata daha ortaya çıktı. Raporlamalara göre yazıcıların çalışmamasına neden olan güncelleme, özellikle iş dünyasında yeni problemler yaratabilecek potansiyelde.

Hem işlemci ısınması hem de yazıcı çalışmaması ile gündeme gelen KB5010414 güncellemesi için şu anda Microsoft’tan ek bir yama gelmiş değil. Bu nedenle de kullanıcıların bu güncellemeleri sistemden kaldırması gerekiyor. Güncelleme kaldırılınca sorunlar da ortadan kalkıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir