Windows 11, önerilen eylemlerle daha akıllı hale geliyor. Microsoft, tarihler ve telefon numaraları önerecektir.

Windows 11’in yeni güvenlik özelliği ile tam bir sıfırlamaya ihtiyaç duyulacak

Microsoft, bir hafta boyunca Windows 11 için iki yeni Insider derlemesi yayınladı. Teknoloji devi, ilk Windows 11 build 23H2’de büyük bir yenilik getirdi. Bu yeni özellik, tarih, saat ve telefon numaraları için hızlı işlemlerle birlikte gelecek. Windows 11 bugün yayımladığı blog gönderisinde “Önerilen eylemler” adı verilen bir özellik duyurdu. Bu sayede tarih, saat veya telefon numaralarını kopyalayan kullanıcılar için hazır öneriler yer alacak.

windows 11 sistem gereksinimleri karşılayan tüm bilgisayarların hemen windows 11 güncelleme yapması mümkün. Dilerseniz sıfırdan kurulum dilerseniz de yükseltme seçeneği ile yeni sisteme geçiş yapabilirsiniz. windows 11 farkı yapılacak güncellemeler ile artacağından dolayı windows 11 home nedir gibi konularda bilgilenerek en uygun sürüme geçiş yapılması öneriliyor.

Windows 11 için önerilen eylemler nelerdir ve bunları nasıl kullanırım?

windows 11 güncelleme ile yeni özelliklere erişilebilir
windows 11 güncelleme ile yeni özelliklere erişilebilir

Windows 11 Insider için yayınlanan Windows 11 Build 25115, daha önce gördüğümüz özellikler ve bazı düzeltmeler dışında yeni bir şey sunmuyordu. Ancak, Önerilen İşlemler özelliği göze çarptı. Peki Windows 11 için önerilen eylemler nelerdir ve nasıl kullanılır?

windows 11 onerilen eylemler ozelligine kavustu

Microsoft blogunda, önerilen çalışmanın nasıl çalıştığını gösterdi. Bir telefon numarası kopyalandığında, kullanıcılardan Windows komutları veya tıkla ve ara özellikleri istenecektir. Bu öneriler katlanabilir kullanıcı arayüzünde görüntülenecek ve ayrıca üçüncü taraf uygulamaları (WhatsApp aramaları yapmak gibi) destekleyecektir.

Windows 11’de tarih ve saat kopyalanırsa, kullanıcılar tarih ve saatin otomatik olarak doldurulduğu takvim uygulamalarında olayları yapılandırabilecektir. Yine, tarih ve saat için üçüncü taraf bir uygulama (Google Takvim gibi) kullanabilirsiniz.

Kullanıcı tercihine göre geliştirildiği söylenen yeni bir özellik; Tarih, saat ve telefon numaraları dışında hangi özellikleri genişleteceği henüz bilinmiyor. Microsoft, özelliği devre dışı bırakma seçeneği olup olmadığını da belirtmedi.

Başlangıçta dahili kullanıcılara sunulacak olan önerilen eylem, düzgün çalışırsa büyük olasılıkla daha fazla kullanıcıyı kapsayacak şekilde genişletilecektir. Ek olarak, Microsoft ek işlevler (URL, adres veya kopyalanan metin) ekleyebilir.

Peki siz Windows 11’e gelen yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

windows 11 onerilen eylemler ozelligine kavustu 1
windows 11 bilgisayar kapatma konularında işler kolaylaşıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir