ABD merkezli yazılım devi Microsoft’un kullanıcılara pek çok yenilk sunacağı 22H2 adı verilen büyük Windows 11 güncellemesini kullanıcılara sunacağı tarih netleşti. İşte detaylar;

Windows 11 için Game Pass pencere özelliği geliyor

Teknoloji devi, bir süredir merakla beklenen büyük Windows 11 güncellemesi olan 22H2’yi 20 Eylül’de kullanıcılara sunmayı planlıyor. Microsoft’un planlarını yakın takipte olan kaynaklara göre şirketin salı günü yayımladığı düzenli güncellemesinin ardından, 22H2’in 20 Eylül’de Windows Update aracılığıyla kullanıcılara sunacak.

Microsoft, çok uzun bir zamandır Windows 11 22H2’yi test etmeye devam ediyor. Yeni güncellemeyle işletim sisteminde işlevselliği arttırmayı hedefleyen şirketin büyük güncellemesinin “Başlat” menüsündeki Uygulamalar klasörü gibi yeni geliştirmeler içereceği ve ayrıca yeni görev çubuğu özellikleri, yeni dokunma hareketlerine ve animasyonlar da bu güncellemeyle birlikte kullanıcılara sunulacağı aktarılmıştı.

Bunlara ek olarak engelli kullanıcılar için de yenilikler sunmaya hazırlanan şirket sağır, işitme güçlüğü çeken veya sese otomatik olarak altyazı eklemek isteyen kullanıcılar için yeni güncellemeyle birlikte “Canlı Altyazı” erişilebilirlik özelliği ekleyecek. Kullanıcıların bilgisayarlarını sesli komutlarla kontrol etmelerini sağlayan yeni bir Sesli Erişim özelliğinin de bu güncellemeyle birlikte geleceği aktarılıyor.

windows 11 guncellemesi icin tarih belli oldu

Dosya gezegeni sekmeleri daha sonra yayımlanacak

Bunlara ek olarak yayımlanacak yeni güncellemenin geliştirilmiş bir düzene sahip yeni bir karanlık mod, yeni bir komut çubuğu ve uygulamaların kaynak tüketimini sınırlamak için bir üretkenlik moduna da sahio olduğu söyleniyor. Pencere düzeninde de pek çok yenilik yapılacak. Yeni güncelleme yayımlandıktan sonra kullanıcıların uygulamalarını düzenlemesi için sürükleyip bırakmayı kolaylaştıracak.

Ancak Dosya Gezgini sekmeleri özelliği büyük güncellemeden kısa bir süre sonra kullanıcıların karşısına çıkarılacak. Windows Central’dan gelen bilgilere göre bu sene 22H2 için Dosya Gezgini sekmelerini ve yeni bir Önerilen Eylemler özelliğini içeren yeni bir güncelleme yolda. Eğer Windows 11 22H2 sürümünü merak ediyor ve yeni güncellemeyi erken deneyimlemek istiyorsanız , en son deneme güncellemesini hemen şimdi indirebilirsiniz. Fakat bu sürümün kararlı sürüm olmadığından bazı aksaklıkları da beraberinde getirebileceğini unutmayın. Eğer bilgisayarlar hakkında bilginiz azsa yeni güncelleme için kararlı sürümü beklemenizi öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir