Windows 10X üzerinde sürekli geliştirmeler yapmaya devam eden Microsoft’un açıklamasına göre yeni işletim sisteminin güncellemeleri yüklemesi maksimum 90 saniye sürecek!

Microsoft’un piyasaya yeni sürülen çift ekranlı cihazlar için geliştirdiği yeni işletim sistemi Windows 10X hakkında yeni detayları açıkladı. Microsoft Windows 10X’i işletim sisteminin çok daha hızlı yüklenmesi ve güncellenmesi için yeniden yapılandırdı. Bu yapılandırmayla birlikte Windows 10X işletim sisteminin güncellemeleri artık çok daha kısa bir sürede yüklenecek.

Microsoft’un yapmış olduğu açıklamaya göre Windows 10X işletim sisteminin aldığı güncellemelerin indirilip yüklenmesi 90 saniyenin altında olacak. Şu anda Windows 10 işletim sistemini kullanan üst düzey donanıma sahip cihazlarda bile bu süre dakikalar alabiliyor. Ancak Microsoft’un yeni yapılandırması, yeni işletim sistemindeki güncelleme performansını gözle görülür biçimde iyileştirecek.

Microsoft katlanabilir ekran teknolojisine uyumlu ekosistem geliştiriyor!

Bunun yanı sıra Microsoft Surface Neo gibi cihazlarında çalışan win32 masaüstü uygulaması içinde yeni bir teknoloji üzerinde çalışmaya başladı. Bu teknoloji tamamlandığında yeni teknoloji uygulamalar ve sistem dosyaları verilerden izole şekilde yürütülebilecek. Yani kısaca Windows 10X işletim sistemindeki uygulamalar ve sürücüler birbirinden ayrı çalışmaya başlayacak. Bu sayede Windows 10X işletim sistemine sahip olan bir cihaz güncellemeleri çok daha hızlı yükleyerek yeniden başlatıldıktan sonra işletim sisteminin son sürümüne direkt geçiş yapabilecek.

Windows 10X sesli kontrol desteği alabilir

Çift ekranlı ve katlanabilir cihazlarda ise Windows 10X önyüklü olarak gelecek ve Intel’in yeni geliştirdiği Lakefield işlemcisinden güç alacak. Bu konu hakkında açıklama yapan yazılım devi Intel’in ürettiği bu işlemcilerin güç tasarrufu sağlamak için asimetrik olarak çalışan küçük ve büyük çekirdekler içereceğini belirtti. Bu sayede ağır masaüstü uygulamaları artık büyük çekirdeklerde, küçük uygulamalar ise küçük çekirdeklerde çalıştırılacak. Buda kullanıcıların ciddi oranda pil tasarrufu sağlamasına yardımcı olacak.

Windows 10X işletim sistemi şimdilik sadece Microsoft’un Surface Neo gibi çift ekran teknolojisiyle üretilen cihazlara ve Hibrit Pc’lerde en iyi performans sağlamak için tasarlandı. Şirketin bu alandaki öncelikli hedefi kullanıcılar çok yönlülük ve erişilebilirlik sunabilmek. Her ne kadar bu özel işletim sistemi Microsoft cihazlarına özel olsa da, bu teknolojinin katlanabilir ekran teknolojisine uygun ekosistemlerin oluşmasında önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir