Windows 10X sesli kontrol desteği alabilir - Haberler - indir.com

Windows 10X sesli kontrol desteği alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 20:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Mobil ve katlanabilir cihazlar için geliştirdiği Windows 10X üzerindeki çalışmalarına devam eden Microsoft yeni bir özellikle karşımıza. “Sesli Kontrol” özelliği üzerinde çalışmaya başlayan şirket bu özelliği Windows 10X için yayınlamak istiyor.

Çok yönlülük ve erişilebilirlik açısından katlanabilir ya da çift ekranlı cihazlara farklı özellikler sunacak olan Windows 10X için Microsoft , “Sesli kontrol” (voice control) özelliği üzerinde çalışmaya başladı.

Microsoft Edge'de bulunan Microsoft Edge'de bulunan "Sekmeyi taşı" özelliği Chrome'a geliyor

Microsoft Windows 10X’le işletim sistemi deneyimini arttıracak

LinkedIn’de yayınladığı iş ilanlarıyla çalıştığı projeler üzerinde ip uçları veren Microsoft işletim sistemine sesli kontrol desteği sağlayabilmek için bir yazılım mühendisi aradığına dair ilan paylaştı. Hindistan için paylaşılan ilanda “Üstün sesli kontrolü deneyimi" için erişilebilirlik ekibi ile çalışacak, C++'ta en az üç yıllık kodlama deneyimine sahip olan adaylar aranıyor.” Açıklaması yapıldı.

Windows 10X ekran görüntüsü sızdırıldı, farklı bir görünüme sahip

Buna ek olarak iş açıklamasında "Bu yeni bir uygulama olduğundan, kodlama zorluklarının sayısı fazla: sesli komut ve kontrol için kavramsal hizmetlerden yararlanmak, uygulama bağlamında ilginç bileşenleri tanımlamak, tüm masaüstüyle etkileşim kurmak, 10X OS ile güvenlik ve bütünlük kapsamında yeni yollarla etkileşim kurmak." İfadelerine yer veren yazılım devi şirket bu söz konusu projenin Windows 10X için yeni bir Yardımcı Teknoloji (Assistive Technology) olduğu belirterek teknoloji dünyasının ilgisini üzerine çekti.

İlanda daha fazla ayrıntı vermeyen şirketin Windows 10 X'te kullanıcılara dijital asistan deneyimi bekleniyor. Aynı zamanda Windows 10X'in Nesnelerin İnterneti'ne (IoT) uyum sağlaması için mühendisler arayan Microsoft yeni işletim sisteminin kullanıcılar açısından deneyimin masaüstünün ötesinde olmasını hedeflediği anlaşılıyor. Yeni dijital asistanı Cortona’yla ilişkilendirebileceği tahmin edilen şirketin projesi hakkında daha fazla bilgi sahibi oldukça sizleri bilgilendirmeye de devam edeceğiz.

 


Microsoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecekMicrosoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecek
Microsoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttuMicrosoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttu

PAYLAŞ