Windows 10 işletim sistemini kullanan kişilerin sıklıkla yaşamaya başladığı Windows 10 turuncu ekran hatası ve çözümü için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Windows 10 işletim sisteminin yeni güncellemeleri ile birlikte bir dizi hatalar ve sorunlar da meydana geliyor. Bu sorunlardan bir tanesi olan Windows 10 turuncu ekran görüntüsü ise çoğu kullanıcı için zorlu bir süreç başlattı. Microsoft tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamalar sonrasında sorun çözüme kavuşurken aşağıdaki adımları takip ederek sizler de mevcut probleminizi giderebilirsiniz.

Windows 10 turuncu ekran hatası neden yaşanıyor?

Windows 10 turuncu ekran hatası, KB4512941 güncellemesini yükleyen kullanıcılarda yaşanıyor. Bu nedenle eğer bu güncellemeyi almışsanız, cihazınızda turuncu ekran görüntüsü hatası alabilirsiniz. Hata, sadece ekran görüntüsü alındığında yaşandığı için çoğu kullanıcı bu durumun farkında değil. Fakat sık sık ekran görüntüsü alıyorsanız, bu problem sizin için sorun yaratacaktır.

Windows 10 turuncu ekran hatası nasıl çözülür?

Durumun ortaya çıkmasının ardından Microsoft cephesinden konuyla ilgili yanıt geldi. Yapılan açıklama ise şöyle;

“Kullanıcılar, Lenovo Vantage uygulaması yüklü durumdayken ekran görüntüsü almak istediklerinde turuncu bir renk tonu ile karşılaştıklarını bildirdiler. Ekran görüntüsü alırken ya da ekran görüntüsü almak için başka araçlar kullanılırken doğal olmayan bir turuncu ile karşılaşıldı. Bu sorun, Lenovo Vantage’in Göz Bakımı Modu özelliğinden kaynaklanmaktadır. Sorun 5 Eylül civarında başladı.” 

Microsoft’un bu açıklamasının hemen ardından gözler Lenovo’ya çevrilirken, mevcut hatanın Lenovo’dan kaynaklandığı belirtildi. Bu hata sonrasında ise kişilerin sadece Lenovo bilgisayarlarda Göz Bakım Modu üzerinden işlem yapmasının yeterli olacağı ifade edildi. Bu kapsam dahilinde ise kişilerin iki farklı seçeneği bulunuyor. Ekran görüntüsünün alınması sırasında turuncu ekran hatasının olmaması adına kullanıcıların ya mevcut özelliği ekran görüntüsü alırken devre dışı bırakması ya da özelliğin ayarlarından renk sıcaklığını sıfırlaması gerekiyor.

Bu şekilde yapılacak işlemler sonrasında herhangi bir hata alınmayacağı gibi ekran görüntülerini de normal bir şekilde almak mümkün olabiliyor. Lenovo’nun mevcut uygulaması ile Windows son güncellemesinde çakışan bu sorunun bundan sonra çıkartılacak güncellemeler ile giderilmesi bekleniyor. 

Windows 10 güncellemesi için dikkat çeken gelişme!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir