En son kablosuz ağ standardı olan WiFi 6’ya sahip modellerin sayısı sürekli artıyor. İnsanlar WiFi 6 teknolojisi gibi yeni ağlara yatırım yapmalı mı? TP-Link, bu teknolojinin avantajlarını ve kimin beğendiğini gösteriyor.

12 Nisan 2022 – En son kablosuz ağ standardı olan WiFi 6, yıllardır gündemde olup, WiFi 6 uyumlu ağ ürünlerinin sayısı sürekli artmakta ve yeni modeller eklenmektedir. Yeni bir ağ cihazı satın almak üzere olan kullanıcılar, hangi teknolojiye yatırım yapacaklarından emin olmayabilirler. Herkes şimdi WiFi 6 teknolojisine geçmeli mi yoksa beklemeli mi?

Wireless WiFi adaptör nedir ne işe yarar?

Ağ pazarının lider markası TP-Link®, bu kullanıcı sorusunu yanıtlamak için WiFi 6 teknolojisine geçişin arkasındaki nedenleri açıkladı. Bu sayede WiFi 6’yı tercih etmeli sorusuna da cevap bulabilirler.

1- Yüksek WiFi hızı:

WiFi 6 teknolojisinin en önemli avantajlarından biri çok yüksek kablosuz hızlar sağlamasıdır. Önceki teknolojiye kıyasla WiFi hızı dört kat arttı. Bu nedenle bölgesinde yüksek hızlı internet altyapısı olan kullanıcılar WiFi 6’yı tercih edebilirler. Ön ödemeli yüksek hızlı internetiniz varsa bu hızı evinize ulaştırmak için WiFi 6 teknolojisi kullanılmalıdır.

2- Çoklu cihaz bağlantı desteği

WiFi 6 standardı aynı zamanda birçok yeni ve gelişmiş teknolojiyi de içermektedir. MU-MIMO ve OFDMA gibi teknolojiler sayesinde daha birçok cihaz ağa kolayca bağlanabilir. Evinde çok sayıda cihazı ağa bağlayan ve bu cihazlar aynı anda ağa bağlandığında performans düşüşü yaşamak istemeyenler. Kesinlikle WiFi 6 teknolojisini tercih etmelisiniz.

3 – Çok geniş kapsama alanı

WiFi 6 teknolojisinin bir diğer avantajı, WiFi ağının daha geniş kapsama alanıdır. Bağlı cihazların hızı ve sayısı arttıkça bu teknoloji WiFi sinyallerinin erişim performansını da artırıyor. Bu, daha büyük evlerde daha iyi Wi-Fi performansı sağlar.

4- Güvenilir güvenlik

WiFi 6’nın önemli avantajlarından biri, daha güçlü güvenlik protokolleri içermesidir. Ağ güvenliği bugün tüm kullanıcılar için çok önemlidir. Özellikle evden çalışanlar ağ güvenliğine daha fazla dikkat etmeli ve WiFi 6’yı tercih etmelidir.

5- En yüksek bant genişliği

WiFi 6 teknolojisi, WiFi bandını 80 MHz’den 160 MHz’e çıkararak ikiye katlar. Yönlendiriciden cihazlara daha hızlı bağlantı sağlanması, ağ trafiği sorununu ortadan kaldırır. Bu nedenle WiFi 6 teknolojisi, 4K ve 8K videolar yapanlar, HD uygulamalar yapanlar, online oyuncular ve evinde IoT cihazı olanlar için oldukça önemli ve kullanışlı.

6- BSS renk engelleme girişimi

Artık hemen hemen her evde internet erişimi olduğu için, komşuların ağlarından gelen sinyaller parazite neden olabilir. Bu, ağ performansını olumsuz etkiler. WiFi 6 tarafından sağlanan BSS-Color teknolojisi, bu parazit sorununun önlenmesine yardımcı olur. Ev ağınıza ve komşu ağlarınıza farklı renkler atamanıza olanak sağlayan bu teknoloji sayesinde ağ sinyallerine müdahale etmez ve daha sorunsuz bir bağlantı sağlar.

7- Daha düşük pil tüketimi ve daha uzun pil ömrü

WiFi 6 hala birçok kesinti özelliğine sahiptir. Ancak ağa bağlı akıllı cihazların pil ömrünü uzatmaya yardımcı olur. TWT özelliği sayesinde IoT cihazları ve akıllı telefonlar başta olmak üzere ağa bağlı cihazların sürekli ağa bağlı olması ve veri iletmesi gerekmiyor. Gereksiz trafik oluşturmaz, ağ verimliliğini artırır ve bu cihazın pil ömrünü uzatır. Öte yandan, eski WiFi ağlarında, bu cihazlar, pili daha kısa sürede tüketen verileri iletmek için sürekli olarak ağa bağlanır. Sürekli şarj gerekli. Pil ömrünü kısaltır. WiFi 6 teknolojisinde bu cihazlar veri aktarmak için tasarlandıkları için sürekli bağlanmazlar ve pil ömrü azalmaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir