Kablosuz WiFi adaptörleri ne işe yarar? Sorusunu sormuş iseniz, sizlere bu içeriğimizde Wifi adaptörüne yönelik bilmeniz gereken bazı özellikleri ve detayları sunacağız. Teknolojinin gelişmesi ile beraber artık her evde birer bilgisayar oluyor. Bilgisayarlar ise internet olmadan kullanıcılara pek fazla bir şey sunamıyor. Bunun için ise Ethernet hattı üzerinden internet bağlantısı gerçekleştiriliyor. Ancak Wifi teknolojisi ile de kablosuz internet bağlantısı gerçekleştirmek mümkün oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Wifi adaptörleri arasından hangisinin tercih edilmesi gerektiğini ve Wifi adaptör nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Piyasada birçok çeşidi bulunan Wifi adaptörleri, kablosuz internet özelliği bulunmayan LED TV, masaüstü bilgisayarlar ve benzeri cihazlara internet bağlantısı özelliği kazandırabiliyor. İlk nesil Smart TV’lerin internet bağlantısı da yine Wifi adaptörleri aracılığı ile gerçekleşiyordu.

Hangi Wifi adaptörü alınmalı?

1 1 18

Wifi adaptörler daha çok televizyonlarda kullanılıyor. Bu noktada televizyon modelinizin kablosuz adaptör desteği olması gerekiyor. Hangi Wifi adaptörünü tercih etmeniz noktasında ise dikkat etmeniz bazı noktalar bulunuyor.

  • TV yazılımı ile almış olduğunuz cihaz yazılımının uyumu.
  • Aldığınız cihazın tüm şifreleme tipleri ile uyumlu olması.
  • Ucuz ürün almamak ve kullanıcılarına bakmak önemli.
  • Çekim gücünün güçlü olması avantaj sağlayacaktır.
  • İndirme hızının ne kadar desteklediğine bakmanız iyi olacaktır.

 Wifi adaptörleri internet servis sağlayıcısı ile modem aracılığınızla iletişime geçer ve geniş bant modemle bağlantı kurar. Kablosuz ağın başlatılması ile beraber ortamda bulunan her sinyali almak mümkün olacaktır. Kablosuz adaptör, wifi sinyal artırıcı, wireless adaptör gibi terimler aynı ürünün farklı isimleridir. Bu ürünler dahili adaptörler ve harici adaptörler olarak ikiye ayrılır.

Kablosuz adaptörler ile bir cihaza internet özelliği kazandırmanın yanı sıra bir alanın Wifi çekim sinyalini de artırabilirsiniz.

Wifi adaptör nasıl kullanılır?

  • Adaptörü bağlayacağınız TV’de bir USB girişi olması gerekiyor.
  • Cihazı bağlandıktan sonra TV ayarlarından Wifi yada kablosuz bağlantı kısmına girin.
  • Burada cihazın adaptörü algılamasını bekleyin ve Wifi adaptörü görmediyse, TV’yi kapatıp tekrar açın.
  • TV gördü ise Wifi adaptörünüzün adını göreceksiniz basarak şifre girip bağlantı işlemlerini gerçekleştirin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir