WhatsApp’ta anlık dil çevirisi ihtiyacınız varsa sizler için hazırladığımız rehberi takip edebilirsiniz. En çok kullanılan dil çeviri uygulamalarından biri olan Google’ın çeviri platformu Google Translate, geçtiğimiz haftalarda aldığı bir güncelleme ile oldukça kaliteli bir iş yapmayı becerdi.

Google CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre artık Google Çeviri üzerinden yapılan bir çeviri edebiyat diline en uygun ve yakın bir şekilde çeviri yapabilecek. Adına nöral özellik verilan bu durumda artık başta Türkçe olmak üzere birçok dil üzerinde çeviri yaparken, anlatım bozuklukları ve kelime yanlışları gibi hatalar meydana gelmeyecek. Bu özellik ilk duyurulduğunda Türkçe’nin de nöral destek görmesi Türk kullanıcıları bir hayli sevindirdi diyebiliriz. Özellikle Whatsapp çeviri konusunda oldukça yararlı olacak. Çünkü anlık olarak Whatsapp çevirisi yapmak uzun bir uğraştan bizleri kurtarabilir.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

WhatsApp’ta anlık olarak dil çevirisi nasıl yapılır?

Bazı Whatsapp kullanıcıları anlık olarak çeviri yapabilmek için Whatsapp çeviri programı arıyordu. Çünkü Google Translate bazen düzgün cümleler çıkartamıyordu. Fakat nöral özellik kazanan bu uygulama sayesinde Whatsapp dil çeviri konusunda çok daha başarılı işler ortaya koyacak.

Şimdi ise bu konu ile alakalı olan WhatsApp’ta anlık olarak dil çeviri yapmayı sizler için derledik. Öncelikle nöral özellik kazanan bu uygulama, Türkçe haricinde Almanca, Portekizce, Korece, Fransızca, Çince, Japonca ve İspanyolca ile beraber toplamda sekiz adet dilde edebiyata uygun olarak doğru çeviriler yapabiliyor.

WhatsApp'ta anlık dil çevirisi nasıl yapılır?
WhatsApp’ta anlık dil çevirisi nasıl yapılır?

WhatsApp çeviri programı

Mobildeki Google Çeviri uygulamasına ise Tap to Translate özelliği kazandırılarak artık başka bir uygulama üzerindeyken dahi yabancı bir kelimeyi çeviri işlemi yapabileceğiz. Bu özelliğin en güzel yanından biri ise artık WhatsApp üzerinden anlık olarak dil çevirisi yapmak mümkün olacak.

WhatsApp üzerinden anlık çeviri yapmak için ilk olarak Google Çeviri uygulaması üzerinden ayarlar sekmesine ulaşınız. Burada Tap to Translate kısmını aktif etmeniz lazım. Aktif işlemi yaptıktan sonra, çeviri  yapmanız gerektiği durumlarda uygulamalar arasında geçiş yapmadan kısa bir şekilde çeviri  yapabileceksiniz.

WhatsApp'ta anlık  dil çevirisi nasıl yapılır?
WhatsApp’ta anlık dil çevirisi

Yukarıdaki örnek resimde göreceğiniz üzere, WhatsApp üzerinden atılan İngilizce bir cümleyi öncelikle kopyalayınız. Kopyalama işlemi ardından hemen ekran üzerinde Google Çeviri amblemi belirecek ve buraya bastığınızda açılır bir pencere şeklinde açılacak olan çeviri kısmında otomatik olarak kelimenin çevrildiğini göreceksiniz. Ancak ekranda amblem belirmez ise bildirim ekranını aşağı kaydırarak oradan açmanız gerekli olabilir. Kopyaladığınız yabancı dil otomatik bir şekilde algılandıktan sonra resimde de gördüğünüz gibi anlık çeviri yapılacak ve dilerseniz Türkçe anlamını da hemen orada kopyalayabileceksiniz.

WhatsApp’ta anlık dil çevirisi nasıl yapılır alternatifi var mı?

WhatsApp’ta anlık dil çevirisi nasıl yapılır konusunda şu anda tek seçenek Google Translate hizmetinden yardım almaktır. Otomatik olarak direk çeviri özelliği henüz uygulamada bulunmadığından dolayı kullanıcıların yapabileceği başka bir işlem bulunmamaktadır. Buna karşın, Google çeviri hizmeti oldukça hızlı bir çözüm sunduğundan dolayı işleri kolaylaştırmaktadır.

Şu andaki sistemde kullanıcıların belirtilen adımları yapmadan tek seçeneği yabancı yazıyı kopyalamak ve ardından Google Translate girişi ile bu cümleyi çevirmekti. Ancak belirtilen adımları takip etmek, direk yabancı kelimeleri seçerek sonuç ekranına ulaşmayı sağlamaktadır. Peki, sizin bu konuda öneriniz ya da bulduğunuz daha kolay bir yöntem var mı? Yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.

Eğer Google Translate uygulaması telefonunuzda bulunmuyorsa, aşağıdaki linkler üzerinden hemen uygulamaları cihazınıza kurabilirsiniz.

iOS için Google Translate indir

Android için Google Translate indir

WhatsApp’ta anlık dil çevirisi yapmak yerine doğrudan web sürümüne ulaşmak istiyorsanız Google Translate linkini kullanabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 replies on “WhatsApp’ta anlık dil çevirisi nasıl yapılır?”

  • Akif Birdal
    22 Ocak 2022 at 13:06

    harika yararlı paylaşım ellerinize sağlık tskrler

  • Ahmet nizam
    24 Ocak 2022 at 20:26

    Türkçeden rusyaya çevi yapmak

  • Nurettin
    27 Temmuz 2023 at 19:47

    windows 10 ve windows 11 de olan whatsapp için çeviri uygulaması varmıdır anlık çeviri yapabileceğimiz bir uygulama yabancılarla sohbet yapabilmek için