Geçtiğimiz gün sözlü savunma veren WhatsApp için Türkiye’de ceza verilmesi talep edildi. İşte yaşanan son gelişmeler.

Türkiye’de Rekabet Kurulu soruşturması kapsamında aralarında WhatsApp’ın da bulunduğu şirketler için savunma talep edilmişti. Dün şirket temsilcileri tarafından verilen savunma sonrasında WhatsApp ile ilgili yeni bir rapor hazırlandı. Raporda WhatsApp için ceza verilmesi talep edildi.

WhatsApp grup katılımcı sayısını arttırıyor

Rekabet Kurulu WhatsApp için ceza talep etti

Meta, WhatsApp LLC ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri için başlatılan soruşturmada savunmaların da verilmesinin ardından karar aşamasına geçildi.  İnceleme sonrasında WhatsApp için maddi ceza talep eden temsilciler, Facebook’un pazar ve ekonomik alandaki hakimiyetine dikkat çekti ve  “Facebook ekonomik bütünlüğünün; kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri, tüketici iletişim hizmetleri ve çevrim içi görüntülü reklamcılık hizmetleri pazarlarında hakim durumda olduğu, Facebook’un temel hizmetler olarak adlandırılan Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık hizmetleri pazarlarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığı ve dolayısıyla 4054 sayılı Kanun’un 6’ncı maddesini ihlal etmesi nedeniyle idari para cezası verilmesi” dedi.

“Verilerin birleştirilmesine son verilmesi…”

Açıklamanın devamında Facebook’un uygulamalarındaki verilerin toplanmasına da son vermesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda ise “Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger hizmetlerinden toplanacak olan verilerin birleştirilmesine son vermesi” denilerek veri birleştirilmesinin istenmediği ifade edildi.

15 gün içerisinde şirketler ile ilgili kesin karar verilecek.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir