WhatsApp’ta gruplara yönelik yapılan son güncelleme ile grup yöneticilerinin yetkileri arttırıldı. Yöneticiler, son 48 saat içerisinde atılan mesajlara müdahale edebilecek.

WhatsApp tarafından yapılan son duyuruda, uygulamaya eklenecek yeni özellik duyuruldu. Mesajlar üzerinde tam denetime sahip olacak yöneticiler, 2 saat kısıtlaması gibi kısıtlamalardan muaf tutulacak. Son 48 saat içerisinde gönderilen tüm mesajlara müdahale edebilecek yöneticiler, bu mesajları herhangi bir onay olmaksızın silebilecek.

Şu anda tüm WhatsApp kullanıcılarına gönderilmeye başlanan yeni özellik, hemen kullanılabilir durumda. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Tüm Grup Yöneticilerine Sesleniyoruz! Artık anlamlı konuşmaları sürdürmenize yardımcı olmak için gruplarınızdan istenmeyen mesajları silmek için 2 günden biraz fazla süreniz olacak.” denilirken, uygulamaya eklenecek tek yeniliğin bu olmadığı da belirtildi.

WhatsApp aramaları Wear OS 3 ile yanıtlanabilecek

WhatsApp’ta silinen mesajlar nasıl geri getirilecek?

WhatsApp’ta silinen mesajlar için bugüne kadar herhangi bir seçenek bulunmuyordu. Ancak bundan sonraki süreçte hatalı bir şekilde silinen mesajlar için ya da mesajın silinmesi istenmediğinde geri alma yapılabilecek. Bu işlem için ise mesajı sildikten sonra ekranda görülecek geri al seçeneğinin kullanılması yeterli olacak. Ancak bu bildirimin es geçilmesi halinde silinen mesajın geri alınması mümkün olmayacak. Bu özellik şu anda devreye alınmadı. Ancak bir sonraki güncellemede özelliğin kullanıma sunulması bekleniyor.

whatsapp gruplarinda yoneticilerin yetkileri artiyor

 Bu 2 özelliğin yanı sıra; sadece yöneticilerin bildirim alacağı şekilde gruplardan ayrılmak, çevrimiçi durumunun gizlenebilmesi, tek seferlik görüntülenecek şekilde gönderilen fotoğrafların ekran görüntüsünün alınamaması da WhatsApp’ta yer alacak özellikler arasında olacak.

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir