WhatsApp gruplarının daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi ve yeni üyelerini gruplara dahil olabilmesi adına WhatsApp grubuna linkle üye davet edilme sistemi geliştirildi. Peki, WhatsApp grubuna linkle üye nasıl davet edilir? İşte detaylar. 

WhatsApp’a Grup Görüntülü Görüşme Özelliği Geldi

Dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Bu popülerlik ile birlikte çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan ve hala güncellemelerin devam ettiği WhatsApp, giderek daha yetenekli hale geliyor. Uygulama için yapılan son yeniliklerden bir tanesi olan WhatsApp grubuna linkle üye davet etme ise gruplara daha fazla kişinin kolay bir şekilde dahil olmasını sağlıyor. Üstelik birbirini tanımayan ve telefon numarasını bilmeyen kişilerin ortak paydalar üzerinden grup linklerini paylaşarak yine gruplara dahil olması da yeni özellik ile mümkün oluyor. Eğer siz de gruplarımıza linkle üye davet etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız haberimizde yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde kullanıcıları grubunuza davet edebilirsiniz.

WhatsApp grubuna linkle üye davet etme işlemleri

WhatsApp gruplarını link aracılığıyla üye davet etmek istiyorsanız ilk olarak WhatsApp uygulamasını açın. Daha sonrasında ise gruba tıklayarak grup sohbet ekrana ulaşın.  Grup ayarlarına ulaşacağınız ayarlar bölümüne geçiş yapın.

2019 01 21 08 43 03 1548049394

Katılımcıların liste şeklinde yayınlandığı bu bölümün en üst kısmında yer alan katılımcı ekle ya da grup davet bağlantısı gibi seçenekleri görüntüleyin. Gruba davet etmek istediğiniz üyeler için burada bulunan bağlantı bölümünü kullanmanız gerekir.

Grup davet bağlantısına tıkladığınızda ekranda bir link oluşturulacaktır. Bu linki kopyalayarak davet etmek istediğimiz kişilere görebilir, kolay bir şekilde gruba linkle üye davet etme işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 

Whatsapp’ta grup adının değiştirilmesi nasıl engellenir?

Kişilerin bu davet etme işlemlerinde linkin geçerliliğini iptal etmesi de mümkün. Bu açıdan güvenliğinin sağlanabilmesi adına WhatsApp tarafından geliştirilen bu özelliği de kullanarak istediğiniz zaman linki iptal edebilirsiniz. Böylece linkin istemediğiniz kişilere ulaşması halinde gruba katılmasına önlemek adına kendinizi güvene alabilirsiniz. 

WhatsApp grup konuşmalarında sağlıklı iletişim nasıl olur?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “WhatsApp grubuna linkle üye nasıl davet edilir?”