WhatsApp grup konuşmalarında sağlıklı iletişim nasıl olur? - Haberler - indir.com

WhatsApp grup konuşmalarında sağlıklı iletişim nasıl olur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 11:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

İletişim kurma ağı olan WhatsApp’ta sağlıklı iletişim kurmak için yapmamız gerekenler ve yapmamamız gerekenler neler sizler için sıraladık.

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve internet kullanımının artması ile beraber WhatsApp herkesçe kullanılan ve iletişim ağı haline gelen bir uygulama oldu. WhatsApp’ta arkadaşlarımızla, ailemizle veya iş arkadaşlarımızla direkt olarak iletişim kurabileceğimiz gibi onlarla grup oluşturarak toplu sohbet etme imkanı yaratabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu grup sayesinde herkese ayrı ayrı mesaj atmak yerine tek bir mesajla herkese ulaşabilirsiniz. Ancak bu gruplar zaman zaman çekilmez bir hal alabiliyor. Bazı zamanlar insanların geyik yaptığı bir ortama ya da birebir konuşulması gereken konuları insanlar grupta konuşabiliyorlar. Bizde WhatsApp üzerinden sağlıklı iletişim kurabilmek ve diğer insanları rahatsız etmemek adına neler yapılabilir onlar hakkında konuşacağız.

Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi  grup içerisinde grup üyeleri ile karşılıklı diyalog haline girmek

Sağlıklı bir iletişimin olduğu grup kurmak istiyorsanız ilk önce yapılması gerekenler grup yöneticisinin grup içerisinde uyulması gereken kuralları önceden herkese bildirmeli. Fakat şunu belirtmem gerekirse anne veya babanızın olduğu aile grubunda bunu sağlamak güç olabilir. Bir diğer önemli husus ise birebir konuşmaları grup üzerinden değil de özelden konuşmak gerekir. Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi de grup içerisinde grup üyeleri ile karşılıklı diyalog haline girmek. Diğer üyeleri ilgilendirmeyen konuları birebir grup içerisinde konuşmak diğer üyelere yapılan haksızlık ve saygısızlıktır. Bu tür konuşmaları kişi ile özelden yazışarak konuşabilirsiniz.

Grubu alakadar etmeyen konularda mesaj atmamak

Mesaj tarken dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de doğru gruba mesaj atmak. WhatsApp herkes tarafından kullanılan ve birçok grupların kurulduğu bir ağ haline geldi. Bu gruplar zaman zaman birbiri ile karıştırılıp zor anlar yaşanabiliyor. Yapmanız gereken bir diğer davranış ise grubu alakadar etmeyen konularda mesaj atmamak. Önceden SMS yolu ile yapılan bu mesajlar şimdi WhatsApp gruplarında yapılabiliyor. Sağlıklı iletişim kurmanın bir diğer yolu da ileteceğiniz mesajı tek tek değil de tek seferde yazıp göndermek. Şayet gruba yeni bir üye eklenecekse bunu eklemden önce grup üyeleri ile konuşmanız daha etik olacaktır.





PAYLAŞ