Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp için yenilikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise WABetaInfo’da ortaya çıkan WhatsApp yeniliklerine göre şirketin yeni özellikleri üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. WABetaınfo tarafından paylaşılan blog yazısına göre WhatsApp’ın kullanıcılara büyük kolaylık sağlamak amaçlı olarak çoklu cihaz desteğinin neredeyse hazır olduğu ve geliştirilme aşamasında ise birçok özelliğin yer aldığı belirtiliyor. WhatsApp’ın bu yeni özelliği kullanıcıları tek bir cihaza bağlık olmaktan kurtaracak çoklu cihaz desteği özelliği olacak. Kullanıcılar tarafından uzun bir süredir beklenen bu özelliğin kullanılması ile beraber bir WhatsApp hesabı aynı anda birden fazla cihazda açılabilecek.

Fakat WhatsApp hesabınızın açık olduğu ana cihaz kapandığında diğer cihazlardaki açık olan WhatApp bağlantısı kesilmeyecek. Geliştiricilerin bir süredir üzerinde çalıştığı bu özellik WABetaInfo’ya göre neredeyse hazır durumda.

WhatsApp’a çoklu cihaz desteği gelmek üzere

1 1592207756

WABetaInfo, tarafından yapılan açıklamaya göre WhatsApp, çoklu cihaz desteği için çalışmalarını tamamlamış ve hatta WhatsApp, kısa süre önce bu özelliğini beta sürüm kullanıcılarına yayınlayacak. Buna göre WhatsApp’ın çoklu cihaz desteği, 4 cihaza kadar destek veriyor. WABetaInfo tarafından keşfedilen bir başka WhatsApp özelliği ise henüz geliştirilme aşamasında bulunuyor. WhatsApp’ın yeni bir mesaj arama filtresine kavuşmasına olanak sağlayacak bu özellik, herhangi bir sohbet sayfasında belirli bir tarih içindeki mesajlar arasında arama yapmayı sağlayabilecek.

WhatsApp için ortaya çıkan bir başka özellik ise uygulamanın depolama kontrolü olacak. Şuan için Android platformu için gözüken bu özellik ile WhatsApp’ın depolama ile alakalı bilgi ekranı baştan aşağı değişecek. Kullanıcılar bu özellik sayesinde WhatsApp’ta depolanan verilerini detaylı bir şekilde yönetebilecekler. Ayrıca depolanan verilerin hızlı bir şekilde bulunabilmesi için şirket filtre özelliği de sunacak. WhatsApp, uygulamasının iOS tarafına ise biraz daha farklı bir depolama kontrol sayfası geliştiriyor. WABetaInfo’nun keşfettiği özelliğe göre sohbetlerde yer alan her şeyin detaylı kontrolü ve kolay silinebilmesi sağlanacak. Bu özellik, WhatsApp’ın mevcut iOS sürümünde bulunan depolama kontrolünün biraz daha geliştirilmiş hali olacak.

Özelliklerin henüz geliştirilme aşamasında olduğu ve yakın zamanda güncellemelerle kullanıcılara verilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir