Pazarın lider isimlerinden WhatsApp için uzun bir zamandır gündemde olan çift telefon kullanımı için çalışmalar aktif olarak devam ediyor. WhatsApp şu an iki farklı telefonda aynı anda kullanılmıyor.

Konuyla ilgili olarak firma tarafından şunlar aktarıldı; “Farklı cihazları telefonunuza bağlayarak WhatsApp’ı web’de, masaüstü bilgisayarınızda ve diğer cihazlarda kullanabilirsiniz. Aynı anda dört adede kadar bağlı cihaz ve bir adet telefon kullanabilirsiniz.” Ancak bu durum çalışmaları devam eden “companion mode” ile beraber yakın bir zamanda değişecek. Bu konu hakkında uzun bir zamandır beta sürümleri üzerinde denemelere devam eden şirket, WABetaInfo’nun son keşfine göre sohbet içeriğini cihazlar arasında senkronize edecek altyapı da test ediyor.

Android için WhatsApp indir
iOS için WhatsApp indir

Bu altyapı ile beraber tek bir hesabı kullanan iki cep telefon arasındaki içerikler sık sık güncel kalacak. Bu da, genel olarak kullanımı çok daha basit hale getirecek. Cihazlar arası senkronizasyonu güvenli bir şekilde yapacak olan firma, çift telefonlu bu dönemi ne zaman herkes için kullanıma sunacağı henüz belli değildir. WhatsApp için kısa bir süre önde bir özellik daha ses getirmişti. Bilindiği üzere platform içerisinde gönderilen bir mesajı 2017’den bu yana silebiliyorsunuz. Mesajı silmek için firma, şu ana kadar spesifik olarak 1 saat 8 dakika 16 saniyelik bir süre tanıyordu. Beta süreçlerinden elde edilen bilgilere göre bu süre yakın zaman içerisinde 2 gün 12 saate kadar uzatılacak. Yeni özellik ile beraber karşı tarafa atılan bir mesaj 2 gün 12 saat içerisinde kolaylıkla silinebilecek. Gizlilik ve güvenlik adına başarılı gözüken bu yeni süre, esasında uzun bir zamandır gündemde yer alıyordu. Bu konuyla ilgili altyapı çalışmaları henüz yeni bitmiş gözüküyor. Yeni özelliğin yakın zamanda hem Android hem de iOS cihazlara gelmesi bekleniyor.

Türkiye’de üretilen POCO C40 satışa çıktı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir