WhatsApp, Windows 11 ile daha uyumlu olan Evrensel Windows Platformu (UWP) olarak oluşturulmuş yeni bir Windows masaüstü beta uygulamasını geçtiğimiz yılın son aylarına doğru kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Uygulamanın geliştirilmesi için çalışmalara devam edildi ve şimdi emojiler için faydalı özellikler sunuldu. 

Oppo ColorOS kullanıcı sayısı aylık 500 milyonu aştı

Tüm platformlarda WhatsApp uygulaması için henüz geliştirilme aşamasında olan yeni özellikler ile ilgili sık sık raporlar veren WABetaInfo, UWP uygulamasının 2.2206.1.0 sürümünün emoji kısayolları içeriği aktarıldı. Emojiler, halihazırda bulunan kullanıcılar tarafından WhatsApp Beta Windows uygulaması ile kullanılabiliyor. Fakat söz konusu bu yenilik ön eki iki nokta üst üste olan bu emojinin adını yazmaya imkan tanıyor ve öneriler, yazılan yerin üst kısmında kayan bir araç çubuğunda yer alıyor. Örtnek vermek gerekirse, el sallama emojisine erişim sağlamak adına kullanıcıların “hello” yazması yeterli oluyor. 

9 10

Söz konusu bu özellik, bir süredir eski WhatsApp masaüstü uygulamasında da yer alıyordu. Fakat modern UWP sürümünde yer alıyordu. Slack, Discord ve diğer mesajlaşma hizmetlerinde uzun bir zamandır halihazırda bulunan emoji kısayollarına benzeyen yenilik şu an için UWP sürümü için mevcut hale getirildi. WhatsApp Beta uygulamasına, Microsoft Store üzerinden ücretsiz erişim sağlamak da mümkün kılınıyor. Son olarak belirtmek gerekirse WhatsApp uygulamasının, bu ayın ilk günlerinde uygulamaya karanlık mod eklendiğini ve çeşitli hataları ortadan kaldırarak uygulama üzerinden çalıştığını belirtmek gerekir. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir