Oppo tarafından Oppo telefonlar için geliştirilen ColorOS, ilk tanıtım tarihinden bugüne önemli bir değişim yaşadı. Piyasaya sunulan en son ColorOS versiyonu ColorOS 12 daha iyi bir kullanıcı arayüzü ile geldi. 3D simgeler, gizlilik panosu ve esnek Windows gibi özelliklere sahip olan ColorOS 12 sonrasında Oppo önemli bir açıklama yaptı. ColorOS için resmi hesaplar üzerinden yapılan paylaşımda, kullanıcı sayısında önemli bir başarıya imza atıldığı duyuruldu. Açıklamalara göre ColorOS aylık 500 milyondan fazla kullanıcısı var.

ColorOS kullanıcı sayısı 500 milyonu aştı

Şirkete göre, ColorOS aylık aktif kullanıcı sayısı tüm dünya genelinde 500 milyonu aştı. Geçen yıl akıllı telefon sevkiyatının %2 düştüğü göz önüne alındığında bu oran oldukça etkileyici. Satışların düşmesine rağmen, Oppo diğer Çinli üreticileri geçmeyi başardı. Bu satış başarısında ColorOS’un etkisi olduğu da düşünülüyor. Üstelik önümüzdeki dönemlerde Oppo amiral gemilerinin satışa sürüleceği düşünüldüğünde ColorOS kullanıcı tabanının bu yıl daha da artması bekleniyor.

Şirketin tanıtacağı ilk model Oppo Find X5 serisi olacak. 2022 yılında Çin’deki ilk lansmanının yapacak şirket, satışlarını da arttıracak. Find X5 ve Find X5 Pro modellerini tanıtacak şirket, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yonga setiyle desteklediği modelleriyle oldukça iddialı. Yeni amiral gemilerinin satış başarısı, ColorOS kullanıcı sayısının artmasında da etkili olacak. Bu nedenle kısa süre içerisinde kullanıcı sayısında daha büyük bir sıçrama bekleniyor.

ColorOS kullanıcı sayısı ile ilgili Oppo tarafından yapılan paylaşım şöyle;

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir