Çin’in WhatsApp’ı olarak nitelendirilen WeChat uygulaması, NFT satıcılarının hesaplarına erişim engeli getirdi. 

Çinli sosyal medya platformu WeChat, NFT pazar yerlerinin hesaplarına engel getirdi. Kripto spekülasyonlarının önüne geçmek istediğini dile getiren platform, bir düzineden fazla hesaba erişim engeli getirdi. WeChat’e giriş yapan hesaplar, yapılan engelleme hamlesinden sonra şu mesaj ile karşılaşıyor. “Bu tür işleri yayınlamak, yaymak veya bu tür işlerle meşgul olmak için yasal izin veya lisans yok”

WeChat’ten açıklama yapıldı

Söz konusu bu konu ile ilgili olarak elbette ki şirket tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, NFT ile ilgili uygulamaları çalıştırmak ve resmi şirket hesapları oluşturmak için yalnızca uyumlu şirketlerin izin olduğu bilgisine yer alıyor. Uyumlu bir şirket olabilmek için de şirketlerin Çin Siber Uzay İdaresi’ne kayıtlı olmaları ve bir kez daha satışlara izin vermemeleri gereklidir. 

Twitter ortak tweet özelliği için kolları sıvadı

Kripto para birimleri ile ilgili aktivitelerin yasak olduğu Çin’de NFT’ler için ise bu şekilde bir durum şu an için yok. Aynı zamanda ülke içerisinde NFT’lere yoğun bir ilgi olduğunu da söylemek mümkündür. Yatırımcılar her ne kadar devlet tarafından yoğun uyarılar alsalar da varlıklar üzerinden spekülasyon yapmak için yeniden satış piyasalarını kullanmaya devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir