Twitter, iki hesabın paylaşılmasına izin veren paylaşılan bir tweet özelliği üzerinde çalışıyor. Söz konusu özellik hakkında detay veren bir ekran görüntüsü geldi.

Twitter, son zamanlarda DM bölümünde mesaj arama, sohbet sabitleme, podcast’ler gibi birçok özelliği hayata geçirdi. Bazıları tamamen ücretsizdir, diğerleri ise aylık abonelik gerektiren Twitter Blue’da mevcuttur.

Sosyal medya sızıntılarıyla tanınan tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi, Twitter platformunun yakında “işbirliği için tweet” özelliğine sahip olacağını söylüyor. Aralık ayından beri geliştirilmekte olan bu özellik sayesinde iki farklı kullanıcı aynı anda aynı tweeti yazabilecek.

Twitter’dan kullanıcı verileri konusunda hassas hamle

Twitter, paylaşım ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi paylaşım özelliği ile iş birliğini kolaylaştıracak. Biriyle Tweet Paylaşmak Hesapları herkese açık olmalı ve bu hesaplar sizi takip etmelidirler. Ancak bu gereksinimleri karşılamayan hiçbir hesap Tweet Paylaş özelliğinden yararlanamaz.

Bir kullanıcıya paylaşılan tweet isteği gönderdiğinizde, diğer kişi bunu alır almaz bu özellik etkinleştirilir. Yazdığınız tweetler, Twitter hesabınızda ve profillerinde görünecek ve her iki hesabın da abone geçmişine eklenecektir. Ek olarak, yazarların kullanıcı adları tweet’te herkese açık olacak. Bu özelliğin hangi kullanıcılar tarafından kullanılabileceği hakkında ise henüz bir bilgi yok.

Ortak paylaşım özelliği Twitter’a özgü değil

Coulibs özelliğini getiren tek platform Twitter değil. Geçen Ekim ayından beri söz konusu özellik Instagram’da mevcut. Ana sayfada gezinirken bir fotoğraf veya videoda çift etiketli gönderilerde iki farklı kullanıcı hesabı görmüş olabilirsiniz.

Şimdi de Twitter bu özellik için kolları sıvamış durumda. Alessandro Paluzzi, bu özelliğin yakında kullanıma sunulacağını belirtti. Ancak herhangi bir somut tarihi bilgi açıklamadı. Ekran görüntülerinden yola çıkılarak özelliğin yıl içerisinde yayımlanacağı söyleyenebilir.

Peki siz Twitter’ın üzerinde çalıştığı ortak tweet özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir