Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, ortaya atılan iddialara göre WWDC 2022 bağlamında tanıtımı yapılacak olan watchOS 9 işletim sistemi ile düşük güç modu sunabilir. Apple’ın yazılım veya işletim sistemi odaklı WWDC 2022 (Worldwide Developers Conference) etkinliği 6-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Apple’ın WWDC 2022’de göstereceği en önemli işletim sistemi iOS 16 olacak. 

Fakat elbette ki yeni macOS ve Apple Watch sahipleri tarafından yeni watchOS işletim sistemi sürümleri de heyecanla bekleniyor. Muhtemel adıyla watchOS 9, Mark Gurman’a göre yeni bir düşük güç modu da sunulabilir. WatchOS işletim sisteminde hali hazırda bulunan bir “Güç Koruma” modu yer alıyor. Fakat söz konusu bu mod açıldığı zaman akıllı saatin hemen bir fonksiyonu kapanıyor, geriye ise yalnızca saat kalıyor. Düşük güç modu ise iPhone ve Mac’lerden gelecek ve uygulamaların daha düşük güç kullanarak çalışması sağlanacak. Bu mod ile beraber pek çok kişi akıllı özellikleri kaydetmeden daha çok pil ömrü sunabilecek. 

7

Apple Watch’lar için genel olarak oldukça başarılı gözüken özellikler haricinde watchOS 9 için farklı bilgiler bulunmuyor. Fakat sürümün tasarımı değiştirmesi ya da oldukça büyük farklı bir yenilik getirmesi de beklenmiyor. Yalnızca yeni sürüm ile daha fazla spora destek verileceği de belirtiliyor. Bunlara ek olarak watchOS 9 ile mutlaka yeni saat arayüzlerinin de tanıtımı yapılacak. Apple Watch’ların pil ömrü bazı rakiplere göre çok da iyi değildir. Yeni modeller ise maksimum 2 gün boyunca görevde kalabiliyor. Genel olarak ise Apple Watch sahiplerini saatlerini her akşam şarj etmek zorunda kalıyor. 

iOS 16 işletim sistemi “odak” ile ilgili değişiklikler getirecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir