iOS 16 için yeni gelişmeler gündeme gelmeye başladı. WWDC 2022 itibariyle duyurulacak olan iOS 16’de hangi yeniliklerin sunulacağı, performans ve yazılımda hangi özelliklerin tanıtılacağı merak ediliyor. 6 Haziran tarihi itibariyle başlayacak etkinlikte, 10 Haziran’a kadar Apple’ın yıl genelinde sunacağı özellikler ve cihazlar büyük oranda belli olacak. Ancak kuşkusuz en çok merak uyandıran iOS 16.

iOS 16’da neler olacak?

Daha önce Mark Gurman tarafından yapılan açıklamalarda iOS 16 için tasarımda büyük değişikliklerin yaşanmayacağı belirtilmişti. Daha çok bildirim sisteminde yenilikler getirecek olan işletim sistemi için odak adı altında yeni özellikler daha ortaya çıktı. iOS 15 ile birlikte kullanıma sunulan odak özelliklerinin daha da geliştirileceği yeni sürüm, kullanıcıların o andaki ruh haline göre en iyi telefon yönetimini sunacak.

iOS 16’da odak listesinde daha fazla seçenek kullanıcılara sunulacak. Kesinlik taşımasa da kişilerin kendi odak ayarlamanın yapması ve bu özelliği kişiselleştirmesi de gündemde. Daha fazla kişiselleştirme ve özelleştirme ile sunulacak olan odak özelliği, iOS 16’nın ana konularından birisi olacak.

WWDC’de yaptığı açıklama ile yeni sürüm hakkında ilk bilgileri paylaşan Apple, açıklamasında bazı noktalara da dikkat çekti. Yeniden hatırlamak gerekirse WWDC 2022 için duyuru yapan Apple, bu duyuruda  “WWDC, her zaman bağlantı kurmayı ve topluluk oluşturmayı amaçlayan bir forum olageldi,” diyen Apple Eğitim ve Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott sözlerini şöyle sürdürdü: İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Gelin, SpaceX Crew Dragon’un ISS’e kenetlenmesini izleyin [Video] “Bu ruhu sürdüren WWDC22, dünyanın dört bir yanından geliştiricileri bir araya gelerek en iyi fikirlerini nasıl hayata geçirebileceklerini keşfetmeye ve sınırları zorlamaya davet ediyor. Geliştiricilerimizle bağlantı kurmayı çok seviyoruz ve tüm katılımcılarımızın bu deneyimden güç toplayarak ayrılacaklarını umuyoruz.” demişti.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir