Volkswagen, otomotiv dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak çalışmalarına devam ediyor. Şirket pil üretmek için PowerCo adlı bir girişim başlattı.

Volkswagen ID modellerine yazılım desteği sunacak

Otomotiv dünyası elektrikli araçlara geçiş sürecinden geçiyor. Birçok büyük otomobil şirketi bu değişime ayak uydurmak için büyük yatırımlar yapıyor. Volkswagen, elektrikli araçların sorunlarından biri olan akülere büyük yatırımlar yaparak sektörün önemli bir oyuncusu.

Volkswagen, elektrikli otomobiller için pil üretmek üzere PowerCo’yu kurdu

Bugün elektrikli otomobil dünyasında önemli bir atılım gerçekleşti. Volkswagen Group, elektrikli otomobiller için piller oluşturmak için 20.38 milyar dolar yatırım yapıyor ve PowerCo adlı bir yan kuruluş kuruyor.

Volkswagen, yeterli kapasite, malzeme ve sarf malzemesi üretmek için yeni bir girişim başlattı. Şirket, Volkswagen’in yeni teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesine kadar birçok ihtiyacını karşılayan araştırmalar sunacak. Hammaddelerin çıkarılması ve faydalı ömürlerinin sonunda işlenmesi için.

Şirket şu anda LG Energy Solution ve SK Innovation olarak faaliyet göstermektedir. Yeni şirketin pil üretim maliyetlerini düşürmesi bekleniyor. Bu durumun gelecekte elektrikli otomobil fiyatlarının düşmesine yol açabileceği söyleniyor.

Volkswagen, bu fabrika için pil üretimini sınırlamayarak tesis sayısını 6’ya çıkarmayı planlıyor. Buna ve İsveç’te Skellefteå’nın kurulumuna paralel olarak Valensiya, İspanya, Doğu Avrupa ve Kuzey Amerika’da yatırım planları yapılıyor. Bu planların hayata geçirilmesi halinde Volkswagen, yılda 240 gigawatt saat üretim kapasitesine sahip olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir