Volkswagen, ID ailesi için uzaktan yazılım güncellemesi sunacağını duyurdu. Güncelleme ile birlikte hızlı şarj kapasitesi artacak.

Volkswagen bugün ID için bir güncelleme yayınladığını duyurdu. Yazılım güncellemesi ile Volkswagen ID sahipleri, geliştirilmiş bilgi-eğlence sistemine sahip oluyor.

İlk olarak 2012 yılında Tesla modellerinde ortaya çıkan uzaktan güncelleme trendi başka firmalar tarafından da kullanılıyor. Volkswagen, büyük bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını duyurmasıyla birlikte kullanıcılara yeni özellikler sunacak.

Volkswagen, Model ID için bir yazılım güncellemesi sunacak

Güncelleme ile gelen büyük değişiklikler arasında yeni sürücü desteği ve gelişmiş ses kontrolleri gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca şirket, bazı modeller için hızlı yükleme ve yeni bir akıllı navigasyon uygulaması sunacak.

Volkswagen, ID 3’ün piyasaya sürülmesinden bu yana mevcut sorunları çözmeye yönelik büyük bir yazılım güncellemesi hazırladıklarını belirtti. Bilgi-eğlence sisteminde iyileştirmeler de içeren güncelleme, Nisan 2022’de kullanıcılara sunulacak.

Volkswagen yeni teknoloji kampüsü kurma kararı verdi

Yakın zamanda piyasaya sürülen sistem, yol yardım programları ve otonom sürüş özelliklerini içeriyor. Şirket, yükseltilmiş sistemin şerit değiştirme ve adaptif cruise control gibi teknolojileri içereceğini duyurdu.

Kullanıcılar, otomobilin 40 km/s hıza kadar park edilmesini sağlayan park asistanı teknolojisine de sahip olacak. Park yardımı teknolojisi, sık park edilen yerleri kaydetme özelliğini içerecektir.

Akıllı e-rota planlayıcı adı verilen yeni navigasyon, sürücülere uzun yolculuklarda daha iyi bir rota sunabilecek. Geliştirilen teknoloji, trafik verilerini dikkate alarak en verimli şarj noktasına erişimi otomatik olarak programlayacaktır.

77 kWh pil ve 3.0 yazılım sürümüne sahip ID modelleri artık 135 kWh’ye şarj edilebilir. Şarj kapasitesini %80 ile sınırlayan yeni bir akü bakım modu eklenecektir.

Ayrıca isteğe bağlı artırılmış gerçeklik ekranı da dahil olmak üzere çeşitli görüntüleme sistemlerinin de sürücülere sunulacağı açıklandı. ID serisi sesli kontrol sistemi, birinci sınıf bir seviyeye yükseltildi. Volkswagen, yeni sesli kontrol sisteminin %95 doğrulukla çalıştığını vurguluyor.

Peki siz Volkswagen’in kullanıcılarına sunduğu yeni yazılım güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellikler kullanıcılar için faydalı olacak mı? Görüşlerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir