Bir Canalys raporuna göre, dünyanın beşinci en büyük akıllı telefon üreticisi Vivo Y33s 5G telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Vivo, orta sınıf akıllı telefonlarında adından söz ettirdi ve 2022’ye en hızlı giriş yapan şirketlerden biri oldu. Özellikle Huawei’nin ABD ambargosu sonrasında adını geniş bir kitleye duyurma fırsatı bulan şirket, geçtiğimiz günlerde Vivo Y21A’yı duyurdu. Bundan hemen sonra Vivo, X80 serisi, Y75 5G ve Nex 5 gibi akıllı telefonlar üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu anda Y33s5G ile ilgili ilk sızıntı bilgileri ortaya çıktı.

Vivo Y33s 5G, MediaTek Dimensity 700 ile birlikte geliyor

5G akıllı telefon Vivo Y33s’nin çıkış tarihi yaklaştıkça önemli bilgiler arka arkaya ortaya çıkacak. Şirket daha önce Y33s 4G LTE telefonunu duyurmuştu. Aldığım bilgilere baktığımda isimler birbirine benziyor ancak yeni akıllı telefonlar gibi değil. Çeşitli depolama seçenekleriyle sunulan telefonun en az 251 dolar fiyatla satışa sunulacağı belirtiliyor. 5G akıllı telefon Vivo Y33s’nin tasarımı da bilgileri gözler önüne seriyor.Alınan bilgilere göre polikarbonat kasa 164 x 75.84 x 8.25 mm ölçülerinde ve 185 gram ağırlığında.

Cep telefonları, HD+ çözünürlük ve 20:9 en boy oranı sunan 6.51 inç LCD ekran ile satışa sunulacak. Sızdırılan görsele göre arka tarafta yan yana iki kamera yuvası bulunuyor. Bu yuvalarda 13 megapiksel ve 2 megapiksel özelliklerine sahip iki arka kamera bulunur. Ayrıca ön tarafta 8 megapiksellik bir selfie kamerası bulunuyor.

Vivo Y21, yakın Türkiye’de de yerini alacak

Cihazın sağ tarafında parmak izi tarayıcı olarak da kullanılabilen bir güç düğmesi bulunuyor.
VivoY33s 5G’nin işlemci tarafında MediaTek’in Dimensity 700 yonga seti tarafından çalıştırıldığı söyleniyor. Akıllı telefonlar 4GB, 6GB ve 8GB RAM seçenekleriyle satışa sunulacak. 8 GB’a kadar RAM ve 128 GB depolama seçenekleri de mevcuttur.

Telefonun pil tarafında ise 18W hızlı şarj ile desteklenen 5000mAh pil bulunuyor. Ayrıca microSD kart desteğinin de depolama alanını artırabileceği belirtiliyor. Vivo Y33s 5G, üç farklı özel renk seçeneği sunuyor. Edinilen bilgiye göre bu renkler Early Noson, Fluorite Black ve Nebula Blue olarak adlandırılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir