Vivo, X80 modellerinin ardından X90 serisi üzerinde çalışmalarına başladı. Yeni modellerden gelen ilk bilgiler telefonların Snapdragon 8 Gen 2 ile destekleneceğini gösterdi.

Vivo, Nisan ayında X80 akıllı telefon serisini piyasaya sunmuştu. Bu modellerin ardından yeni versiyon X90 için çalışmalara başlayan şirketten ilk haberler geldi. Çinli kaynaklarda yer alan haberlerde Vivo X90 Pro modelinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin kullanılacağı belirtildi.

Vivo X Fold S özellikleri sızdırıldı

Vivo X90 Pro neler sunacak?

Yeni sızıntı, Vivo’nun amiral gemisiyle çok daha iddialı olacağını gösterdi. Yeni amiral gemilerin büyük bir bölümünde bu işlemciye yer verilmesi bekleniyor. Bu nedenle bu sürpriz değil. Ancak Vivo’nun önceki modellere göre performans artışına gidecek olması dikkat çekiyor.

Vivo X90 Pro’da 100W hızlı şarj desteğinin olacağı belirtildi. X80 Pro’da 4700 mAh kapasiteli batarya yer alacağından dolayı Vivo X90 Pro’da bu kapasitenin 5000 mAh olması bekleniyor. Vivo’nun yeni amiral gemisinde 1 inçlik bir kamera sensörü de kullanılacak. Bu, Xiaomi 12S Ultra modelinde ilk kez kullanılmıştı. Vivo da bu konuda Xiaomi’yi takip edecek.

Vivo X90 serisinin lansman tarihi hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. Vivo X80 serisi, 2022’nin ikinci çeyreğinde tanıtılmıştı. Yeni serinin de 2023’ün aynı dönemlerinde tanıtılması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir