Vivo’nun katlanabilir ilk telefonu Vivo X Fold olmuştu. Şirket şimdi Vivo X Fold S olarak adlandırılan yeni modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Katlanabilir akıllı telefonlara ilgi arttıkça şirketler farklı özelliklere sahip telefonlarını piyasaya sürmeye başlıyor. Akıllı telefonlarda katlanabilir trende ayak uyduran şirketlerden birisi olan Vivo, ilk katlanabilir modelin ardından ikinci versiyon için de çalışmalarını hızlandırdı. Şu an yeni iddialar ve özellikleriyle gündeme gelen Vivo X Fold S, kısa süre içerisinde tanıtılabilir.

Vivo X Fold tanıtıldı

Vivo X Fold S özellikleri neler?

Resmi olmayan bilgilere göre telefon ilk olarak Çin’de tanıtılacak ve ardından diğer pazarlara da girecek. Kesin çıkış tarihi bilinmeyen yeni telefonda Qualcomm’un amiral gemisi işlemcilerinden olan Snapdragon 8 Gen 1+ kullanılacak. 80W hızlı şarjın destekleneceği telefonda batarya kapasitesi ise 4700 mah olacak. Bir önceki modelinde 4600 mAh kapasiteli bir bataryayı tercih eden Vivo, böylece yeni modelinde işlemci ve bataryada yükseltmeye gitmiş olacak.

Vivo X Fold S, daha önce piyasaya sürülen X Fold’a benzer bir arka panel tasarımıyla kutudan çıkacak. 120Hz ekran yenileme hızını destekleyen 8.01 inç AMOLED ekranı kullanacak olan telefonun ikinci paneli ise 6.53 inç olacak. 2 ekranda da AMOLED panel kullanılacak olması, telefonun dikkat çeken detaylarından. 

Kameralarda ise 50 megapiksel ana kamera, 48 megapiksel ultra geniş açı kamera, 12 megapiksel telefoto kamera ve 8 megapiksel periskop sensör kullanılacak. Dörtlü arka kamera kurulumu ile dikkat çekecek olan model, kamera performansıyla da sektörün iddialı cep telefonlarından birisi olabilir. Telefonun ön kamerası ise 16 MP sensör ile desteklenecek 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir