Bir hafta önce piyasaya sunulan Vision Pro için yeni güncelleme geldi. Güncelleme ile cihaz önemli bir değişiklik aldı. işte detaylar.

Vision Pro adıyla tanıtılan ve Apple tarafından satışa sunulan cihaz, geçtiğimiz haftanın en popüler ürünlerinden birisi olmuştu. Tanıtım sonrasında sosyal ağlarda deneyimlerini paylaşan kullanıcılar hafta boyuna da Vision Pro’nun konuşulmasını sağlamıştı. Ancak cihazda şifre değişikliği konusunda ciddi bir sorun olduğu ortaya çıktı. Daha önce Apple Vision Pro’da Şifre Unutanlar Yandı! Haberinde paylaştığımız gibi cihazlarda şifre değişikliği yapılamıyordu. Bu durumun farkına varan Apple, bu sorunu giderecek bir güncellemeyi hemen paylaştı.

Vision Pro Şifre Değişikliği

Vision Pro için yapılan visionOS 1.0.3 güncellemesi şifre konusundaki problemlere son veriyor. Şifre değişikliği için kullanıcıların Apple merkezlerine gitme zorunluğu artık ortadan kaldırıldı. Güncellemeler sonrasında kullanıcılar Vision Pro şifre değişikliği için artık cihazların ayarlar seçeneklerinden yararlanmak mümkün. ‌visionOS‌ 1.0.3 ile Apple, cihazda ayarlanan şifrenin unutulması durumunda Vision Pro kulaklığını sıfırlama seçeneği ekledi. Tüm bunlar Vision Pro’daki mevcut sorunları ortadan kaldırmayı başarmış durumda.

Vision Pro'ya Yazılım Güncellemesiyle Yenilik Geliyor
Vision Pro’ya Yazılım Güncellemesiyle Yenilik Geliyor

Vision Pro Şifre Değişikliği Nasıl Yapılır?

Güncellemeyi alan cihazlarda kullanıcıların Ayarlar > Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek şifre değişikliği bölümüne ulaşabilmesi mümkün. Cihazı sıfırlamadan şifre işlemlerine kadar tüm işlemleri bu bölümden yapabilecek kullanıcılar bu sayede bir merkeze gitme zorunluluğu da yaşamıyor.

Güncellemelerde Apple açık bir şekilde belirtilmediği gibi bazı önemli hata düzeltmelerini de yaptığı açıkladı. tüm bunların ne olduğu bilinmese de yeni dönemde Vision Pro’nun çok daha işlevsel olduğunu söylemek mümkün. Apple güncellemesi sonrasında ise Vision Pro için Apple büyük destek gördü ve sosyal medyada da hızlı güncellemelerin gelmesi Apple’a puan kazandırdı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir