Geçtiğimiz gün tanıtımı yapılan Apple Vision Pro’da şifre ile ilgili ilginç bir durum ortaya çıktı. Şifre unutanların şifrelerini kurtarması oldukça zor.

Apple’ın yeni modellerinden Apple Vision Pro’da şifreyi unutanlar için şifre yenileme seçeneğinin olmadığı ortaya çıktı. 3499 dolarlık satış fiyatı ile yurt dışında satışa sunulan yeni modeldeki bu ilginç durumu Bloomberg ortaya çıkardı.

Apple Vision Pro Şifre Yenileme Nasıl Yapılıyor?

Apple Vision Pro’da şifre yenileme işlemlerinde kullanıcıların herhangi bir yardım alabilmesi mümkün değil. Arka arkaya girilen hatalı şifrelerin sonrasında bekleme süresi devreye giriyor. Bekleme süresinin ardından da şifre doğru şekilde girilmezse yapılabilecek tek seçenek Apple servislerine başvuru yapmak olacak. Üstelik böyle bir seçenek tercih edildiğinde de Apple Vision Pro’daki tüm bilgiler silinecek.

Apple resmi forumlarında şifre sorunu yaşamaya başlayan kullanıcıların olmasıyla ortaya çıkan bu durum üstelik bazı şikayetleri de beraberinde getiriyor. Öyle ki şifre sorunu yaşayan kullanıcılar daha sonrasında doğru şifreyi hatırlayıp girse dahi içeriklerinin silindiği şokuyla karşı karşıya kaldı.

Apple Vision Pro'da Şifre Unutanlar Yandı!
Apple Vision Pro’da Şifre Unutanlar Yandı!

Apple’dan Müdahale Bekleniyor

Apple Vision Pro şifre değişikliği için Apple’ın daha kolay bir çözüm sunması bekleniyor. Şu anda Apple yetkili destek merkezlerine ya da posta yolu ile Vision Pro’nun gönderilmesi şart. Ancak önümüzdeki günlerde yapılacak yazılım destekleri ile şifre değiştirmenin yeni yolu bulabilir.

Şifre yenilemenin dışında bir başka beklenti ve sorun da fare kullanılmaması. Oyun kumandaları gibi belirli deneyimler için birçok aksesuarla uyumlu olmasına karşın eski Apple klavye modelleri ve fare gibi aksesuarları Apple Vision Pro ile uyumlu değil. Apple’ın resmi açıklamalarına göre pil kullanan donanımlar Apple Vision Pro ile uyumlu çalışmayabilir.

Yüksek fiyata sahip bir modelde ortaya çıkan bu sorun ve uyumsuzluklar kullanıcıların yeni model hakkında olumsuz bir izlenim kazanmasına yol açmış durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir