Realme akıllı telefon pazarında hızla büyüyor. Şirket yakında Hindistan pazarından başlayarak en ucuz akıllı telefonları piyasaya süreceği Realme C30 adlı modelin fiyatı ve özellikleri daha satışa çıkmadan ortaya çıktı.

Realme GT Neo 2 Türkiye’de satışa sunuldu

Mobil pazarda en hızlı büyüyen üreticilerden biri olan Realme, piyasaya sürdüğü cihaz çeşitliliğinde iyi bir konum elde etti. Xiaomi, Vivo ve OPPO gibi markalarla rekabet eden şirket, 2022 yılının ilk çeyreğinde küresel pazarda ilk dörde girmeyi başardı. Hem amiral gemisi hem de uygun fiyatlı modelleriyle kullanıcılara hitap eden Realme, çok yakında en ucuz telefonu piyasaya sürecek. Türkiye’de peynir ekmek gibi satılacak olan C30, teknik özellikleri ve fiyatıyla ortaya çıktı.

Realme C30, önümüzdeki hafta gün içinde Hindistan’da satışa sunulacak ve şimdiden mobil pazarda en çok satan telefonlardan biri olarak kabul ediliyor. 100 dolardan daha ucuza mal olması beklenen cihaz, özellikleriyle dikkatleri üzerine çekebilecek.

Peki C30’un öne çıkan özellikleri neler?

Bütçe dostu olması beklenen yeni Realme C30 modeli sızıntılara göre 6,6 inç full HD+ LCD ekrana sahip olacak.

Ancak şirket bu kez işlemci tarafında ise şirket Qualcomm ve MediaTek ile işbirliği yapmayacak. Bunun yerine cihazın maliyetini biraz daha düşürmek adına UNISOC yonga seti tercih edilebileceği aktarılıyor. İşlemciye ek olarak cihazın 2/3 GB RAM ve 32/6 GB dahili depolama seçenekleriyle geleceği de öne sürülüyor.

Kameralar açısından ise bütçe dostu telefonun arka tarafında 13 megapiksel ana kamera sistemine sahip olması bekleniyor. Cihazın ön tarafında ise 5 megapiksel selfie kamerası olduğu söyleniyor.

C30’un en önemli özelliklerinden biri de pili olacak. Çünkü Çinli üretici 5.000 mAh’lik bir pili 10 W hızlı şarj desteğiyle donatacak. Bunun C30’u rakiplerinden biraz daha ileriye götüreceğini düşünüyoruz.

Şu ana kadarki en ucuz Realme modeli olduğu söylenen Realme C30, getirdiği özelliklere göre çok iyi bir fiyata satılacak. İlk olarak Hindistan’da piyasaya sürülecek olan telefonun 90$’a (yaklaşık 1. 59 TL) mal olması bekleniyor. Söylentilere göre cihaz birkaç hafta içinde tanıtılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir