Şu anda savaş halinde olan Ukrayna bir yandan işgale direniş göstermeye çalışırken, bir yandan da ülkesini finanse etmek için yeni yollara başvuruyor. Bu noktada her türlü yardıma açık olan hükümet kripto paraları yasallaştırdığını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra birçok kişi, kurum ve kuruluş Ukrayna’ya maddi ve manevi destek vermeye başladı. Ukrayna kendini korumak için her yolu seferber ederken yeni kaynaklar aramayı bırakmıyor ve dış bağışlarla konumlarını güçlendirmeye çalışıyorlar. Ülkeye ayrıca son zamanlardaki popüler para birimi bitcoin tarafından çok yardım gelmesi üzerine kripto paraların yasallaştırılması yoluna gidildi.

Başkan Volodymyr Zelensky, Sanal Mülkiyet Yasasını imzaladı

İşgal altındaki Ukrayna, zor bir durumla başa çıkmanın bir yolunu arıyor. Bu mücadeleyi desteklemek için dünyanın birçok yerinden kripto para birimleri aracılığıyla bağışlar geliyor. Ülke, kripto para birimlerinin satın alınmasını kolaylaştırmak için bir dizi yenilik yaratıyor. 17 Şubat’ta Ukrayna’nın Verkhovna Rada’sı sanal mevcudiyetle ilgili bir yasa tasarısını kabul etti. Zelensky dün gece bu yasayı yasalaştırdı.

Ukrayna, NFT dağıtımı yapacak

Ukrayna, ülkesinin ekonomik durumunu güçlendirebilmek ve sanal para piyasası başlatmak için yasayı kabul etti. Yeni Pazar Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu piyasayı düzenleyecekler. Öyle ki, savaşın harap ettiği Ukrayna’daki birçok ülkenin vatandaşları, işgalin neden olduğu bankacılık sorunları nedeniyle paralarının kripto para birimleri aracılığıyla akmasını sağlamaya çalışıyor.

Ukrayna kripto para birimi sayesinde 53 milyon dolar kazanıyor

Ukrayna’nın Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov geçtiğimiz günlerde sanal para birimleri aracılığıyla aldığı desteği açıkladı. Bankacılık sektöründeki çalkantılarla karşılaştırıldığında kripto para transferlerinin maksimum birkaç dakika sürmesi de hükümetin bu kararı almasının en büyük nedenlerinden biri. Bu şekilde ülkeye hızlı para akışı sağlayabilir ve bu geliri ülkeyi savunmak ve vatandaşlara yardım etmek için kullanabilirler.

Bornyakov, alınan bağışlar için teşekkür etti ve kripto para kullanmanın önemine dikkat çekti. İşgalin ilk günlerinden sonra Başbakan Yardımcısı Mihail Fedorov, Bornyakov’a bir fon oluşturması ve Twitter’da bununla ilgili bilgileri paylaşması talimatını verdi. Açıklamaya göre, Ukrayna bu şekilde yaklaşık 53 milyon dolar topladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir