Salı günü Uber, üçüncü çeyrek için mali beklentisine yönelik açıklamayı revize etmişti. Kazançların şimdi ilk rapor edilenden daha iyi olması bekleniyor.

San Francisco merkezli firma, ikinci çeyrek kazanç çağrısında tahmin ettiği 22 milyar dolardan 24 milyar dolara ayarlanarak, şimdiki çeyrek için 22,8 milyar dolar ile 23,2 milyar dolar arasında brüt kar bildirmeyi beklediğini bir SEC dosyasında söyledi.

İkinci çeyrek raporlarına göre şirketin brüt karı 21,5 milyar dolar olurken, hareketlilik 8,6 milyar dolar ve yemek dağıtımı 12.9 milyar dolardı. Uber CEO’su Dara Khosrowshahi dosyalamada, “Krizin fırsat doğurduğunu söylüyorlar ve bu kesinlikle son 18 ayda Uber için doğruydu” dedi.

New York Menkul Kıymetler Borsası’ndaki piyasa öncesi ticarette şirketin hisseleri yaklaşık %6 arttı. Ayrıca, şimdi düzeltilmiş FAVÖK’ün (faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazanç anlamına gelir) 25 milyon dolar zarar veya 25 milyon dolar kar arasında olmasını beklediğini söyledi. Uber daha önce üçüncü çeyrek için düzeltilmiş FAVÖK’ünün 100 milyon dolarlık bir kayıptan daha iyi olmasını beklediğini söylemişti.

Uber aşılama sürecinde Türkiye’ye destek olacak

İleriye bakıldığında Uber, düzeltilmiş FAVÖK bazında dördüncü çeyrekte kar görmesi gerektiğini yineledi. Ancak, “önemli tahmin belirsizliği”nin bir faktör olmaya devam ettiğinin de altını çizdi. İkinci çeyrekte Uber, platformda ilk çeyreğe göre %4 ve bir önceki çeyreğe göre %105 artışla 1.51 milyar yolculuk bildirdi. Uber, sürücülerinin ve kuryelerinin çeyrek boyunca toplam 7,9 milyar dolar kazandığını söyledi.

Uber ve diğer rakipler, koronavirüs pandemisi nedeniyle arz ve talep dengesizlikleri ile mücadele etti ve bu da aşırı fiyatlandırmaya ve bekleme sürelerinin artmasına neden oldu. Khosrowshahi, yatırımcılarla yaptığı görüşmede fiyatların ve bekleme sürelerinin şirket hedeflerini karşılamadığını söyledi.

Khosrowshahi yaptığı açıklamada, ”Çeyrekte sürücülere yatırım yaparak toparlanmaya yatırım yaptık ve ABD’deki aylık aktif sürücülerin ve kuryelerin Şubat’tan Temmuz’a yaklaşık 420.000 artmasıyla güçlü bir ilerleme kaydettik.” Dedi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir