Uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber, hizmetlerinin genişletildiğini duyurdu. Bugün şirket “süper uygulama” planını duyurdu.

Uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber, kullanıcılarına önemli bir etkinlik düzenledi. Araç teslim alma, yemek teslimi, kurye ve paket hizmetleri gibi hizmetleri bugüne kadar vermiş bir firma; hizmetlerini artıracağını duyurdu. Yapılan son duyuruda tren, otobüs ve uçak rezervasyonlarının yakın zamanda yapılabileceği resmi olarak duyuruldu. Şirket, “Süper Uygulama” adını verdiği bu paketle sorunsuz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Uber aşılama sürecinde Türkiye’ye destek olacak

Uber otobüs, tren ve uçak siparişi verebilir

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi tarafından birkaç yıl önce geliştirilen bir plan bu yıl yeniden gündeme geldi. Şirket ayrıca şehirlerarası otobüsler, uçuşlar ve trenler dahil olmak üzere hizmetlerine şehirlerarası seyahat rezervasyonlarını da ekliyor.

En büyük pazara sahip yerlerden biri olan İngiltere’ye yapılacak geziler organizasyonunda vazgeçilmez olmak istiyor. Hizmet, bu yazdan itibaren Birleşik Krallık’taki kullanıcılar için test edilecek. Şirketin İngiltere müdürü Jamie Heywood, şirketin bu şekilde “kapıdan kapıya sorunsuz bir deneyim” sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Yeni ulaşım modlarının eklenmesiyle şirket, müşterinin seyahat etmek yerine doğrudan rezervasyon alması için bunu uygulayacak. Covid-19’un patlak vermesinden önce, Uber seyahatlerinin %15’i havaalanlarına yapılıyordu. Bu durumda şirket, uçak rezervasyonu ve bilet satışını entegre ederek seyahat payını artırmayı planlıyor. Jamie Heywood konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Herkes seyahat düzenlemelerini basit ve kullanışlı bir şekilde yapma özgürlüğüne değer veriyor, bu yüzden herkes için tek durak noktası olmaktan heyecan duyuyoruz. Birkaç yıldır Uber uygulamasında yolculuklar, bisikletler, tekne hizmetleri ve scooter rezervasyonu yapabildiniz, bu nedenle tren ve otobüs eklemek doğal bir ilerlemedir.

Ek olarak Heywood, uçak rezervasyonlarının bu sene içinde başlayacağını ve gelecek yıl otel rezervasyonlarını süreceğini de dile getirdi. Geleneksel taksilere karşı rakip olarak piyasaya giren şirket ardından değişken sektördeki kullanıcı ihtiyaçlarına da yanıt vererek ilk kurulduğu günden bugüne yelpazesine pek çok hizmet ekledi. Şirketin son yıllarda eklediği yeni hizmetler arasında hizmetlerde, restoran ve market teslimatından bisiklet ve scooterlara kadar birbirinden çeşitli hizmet yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir