Uygulama tabanlı ulaşım şirketi Uber, ilginç bir hacklenme haberiyle ile gündeme geldi. Bu gerçekle ilgili soruşturma yetkililer tarafından sürdürülüyor. İşte detaylar;

Enflasyon Uber’in işine yarayabilir

Uber, 18 yaşındaki bir çocuk tarafından hacklendi. Şirket henüz bu konuda daha fazla ayrıntı vermedi ve yalnızca şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda bir siber güvenlik olayına müdahale ediyoruz. Şuan da polislerle temas halindeyiz ve konuyla ilgili ek bilgiler geldikçe burada yayınlayacağız.”

Uber hacklenme ile ilgili bilgi vermekten kaçınıyor

Şirket ayrıntı vermiyor ancak bu süreçte elde edilen bazı bilgiler var. 18 yaşındaki Slack, Amazon Web Services ve Google Cloud Platform gibi şirketlerin yönetim sistemlerine erişimi olduğu söyleniyor. Bunun sosyal mühendislik yöntemiyle elde edilen giriş bilgileriyle yapıldığı bildiriliyor. The Post’a Uber’i eğlence amaçlı hacklediğini söyleyen genç, şirketten aldığı kaynak kodunu da yayınlamayı düşündüğünü söyledi. Bu gencin tam olarak ne yetiştirdiği şu anda bilinmiyor ve yakın gelecekte şirketten konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama bekleniyor.

Uber zaten büyük bir hack yaşamıştı. Şirket, 2016 yılında saldırıya uğradıklarını resmen açıklamıştı. İki bilgisayar korsanının şirkete girme şekli oldukça ilginç. Bildirildiğine göre, iki bilgisayar korsanı, yazılım mühendisleri tarafından kullanılan gizli GitHub hesabını hacklemeyi başardı. Burada elde edilen verilerle bir Amazon Web Services (bulut depolama) kurumsal hesabına giriş yapan saldırganlar, burada 57 milyon kullanıcı hakkında bilgi çalıyor. Ayrıca 7 milyon sürücüden de bilgi alan bilgisayar korsanları, telefon numaralarından e-posta adreslerine ve ehliyet numaralarına kadar birçok ayrıntıya da erişim sağladı.

Android için Uber indir

iOS için Uber indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir