Önemli bir Ağustos enflasyon raporu yayınlandı. Rapora göre düşen gaz fiyatlarına rağmen tüketici fiyat endeksinin ay için %0,1 kazanmasının ardından Salı günü hisse senetleri düştü. Ancak rapor, arz tarafının aslında enflasyon ortamından yararlanabileceğini söyleyen Uber gibi şirketler için hiç de kötü değil.

Uber engelli kullanıcılarına uyguladığı politika nedeniyle cezaya çarptırıldı

CEO Dara Khosrowshahi Pazartesi günü CNBC’nin “TechCheck”ine, harcamalar arttıkça insanlar bakkaliye gibi temel ihtiyaçlar için daha fazla para ödüyorlar. Aynı zamanda Uber’e araba kullanmak için kaydoluyorlar. Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

“ABD’deki sürücülerin %72’si sisteme kaydolurken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri Uber’de sürüşün aslında enflasyon olmasıydı…”

Uber enflasyonu alehine çevirebilir

Khosrowshahi, enflasyonun “her yerde” olduğunu, ancak Uber’in sonuç olarak herhangi bir zayıflık belirtisi görmediğini söyledi. Beklenmedik şekilde yüksek Ağustos raporu, Fed’in 20-21 Eylül’den önce göreceği son raporlardan birisi. Bu, yatırımcıların beklediğinden daha uzun süre daha agresif faiz artışlarına yol açabilir.

Uber hisseleri, teknoloji ağırlıklı Nasdaq’ın teknoloji hisselerinde daha geniş bir düşüşün ortasında Salı günü %5’e düştü. Kısaca Uber dünya genelini sarsan enflasyondan en karlı şekilde çıkmayı hedefliyor. Pek çok teknoloji şirketi aynı şeyi düşünse de gün sonunda bunu gerçekten kaç şirketin yapabileceği konusu oldukça endişe uyandırıcı. Çünkü ekonomi böyle devam ederse büyük şirketler bile ciddi zararlar edebilir. Uber’in bu durumdan hasarsız çıkıp çıkamayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Android için Uber indir

iOS için Uber indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir