Geçen yıl ABD hükümeti tarafından Uber’e karşı engelli kullanıcılar için bekleme ücretleri politikası hakkında açılan dava sonucunda bir anlaşmaya varıldı ve şirket 2.2 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Aynı zamanda Uber, engelli yolculardan bekleme ücreti almayacağını da duyurdu.

Uber’in gizli belgeleri sızdırıldı

Kısa bir süre önce Uber’in ilk çıktığı günden itibaren ülkemizde ve dünyada büyük yankı uyandırdığı ve büyük tartışmalara neden olduğu ve birçok ülkede yasaklandığı bildirildi. Lobicilikten politikacılarla işbirliğine kadar her şeye katılıyor. kabul edilmek için Uber’in üst düzey yöneticisi Mark McGann’in The Guardian’a sunduğu bazı belgelerin ardından belgeleri sunan kaynaklar, bu olayla ilgili röportajlar yaparak daha detaylı bilgi verdi.

Bu haber daha gündemde değilken Uber bir kazayla bomba gibi gündemdeydi. 2021’de ABD Adalet Bakanlığı, engelli yolculara karşı ayrımcılık yaptığı için Uber’e dava açtı. Başvuranlara göre, Uber, hareketlilik sorunları olan kişilere aşırı yük bindirdi ve bir araca binmek için ayrılan bekleme süresinden daha fazlasını gerektirdi. Bu şikayetler sonucunda dava sonuçlandı ve Uber’in tazminat ödemesine karar verildi.

iOS için Uber indir
Android için Uber indir

Uber, engelli yolculardan aldığı paranın iki katını ödeyecek

Uber, 2016 yılından bu yana sürücülerin fazla beklememesi için “bekleme süresi” adı verilen bir protokol uygulamaya başladı. Ancak fiziksel sorunu olan yolcular için bu protokol uygulanmamıştır. Ancak ABD hükümeti, fiziksel zorluklar nedeniyle bekleme sürelerini aşan yolcuların para cezasına çarptırıldığı ve diğer yolculardan daha fazla ödeme yapıldığına dair şikayetlerin ortaya çıkmaya başladığı Kasım ayında Uber’e dava açmıştı.

Çağrılan araca iki dakikadan fazla binmemekle başlayan otoyol geçiş ücreti tahsilatına 1000’den fazla kişinin ihbarda bulunduğu bildirildi. Uber, engelli yolculardan alınan bekleme ücretlerini iade etmek için bir politika uyguladığını iddia etmişti. Şirket konuyla ilgili şu ifadelere yer vermişti:

“Talep etmeleri halinde engelli yolcularımıza bekleme ücreti iadesi yapılması uzun süredir izlediğimiz bir politika

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir