Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Uber kullanıcıları, bir sürücünün ihmali nedeniyle kaza geçirdikten sonra felç kaldıktan sonra şirkete rekor dava açtı. Uber kaza nedeniyle ciddi bir tazminat ödemek zorunda kalabilir.

Uber, şüphesiz bir süredir ulaşım endüstrisinin merkezine ulaşmayı başardı. Bugün, bu devrim niteliğindeki hamleyle sektörü canlandırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek istiyoruz. Geldiğinde elektrikli arabası geliştirildi ve gündeme gelmeyi başardı.

Ancak şirket ayrıca çeşitli nedenlerle mahkemeye çıkacak. Son olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir adam, bir sürücü hatası nedeniyle bir Uber aracı çarptığında felç oldu. Bu yüzden şirkete tazminat davası açtı. İşte detaylar;

Uber, 63 milyon dolarlık tazminat davasıyla karşı karşıya

Massachusetts, Will Goode adlı bir adam, geçen yıl 30 Nisan’da tehlikeli bir sicili olan bir sürücüyle çalışırken, işten eve dönerken aniden yoldan çıkıp araba kullanırken park etti.

Goode, bir kazada başını yolcu koltuğuna çarparak felç olduğunu belirtiyor. Bunun sonucunda Uber’e 63 milyon dolar (860 milyon TL) dava açtı. Ortaya çıkan bilgilere göre, sürücünün 1996 yılına dayanan kötü bir sicili var. Birçoğunun durmamak ve teslim olmamak da dahil olmak üzere 20’den fazla suç işlediği söyleniyor.

Şirkete göre, daha önce Massachusetts tarafından sürücülerin bir sürücü eğitimi kursu almaları isteniyordu. Ancak sürücü mahkemelerinin uzun geçmişi göz önüne alındığında, Uber bu platform için sürücü kiralamamalıydı. Çalışmasının federal sakinlerin sağlığını, güvenliğini ve refahını tehlikeye atacağını bilmesi gerektiğini söyledi.

uber 860 milyon tl tazminat odeyebilir3

Uber’den görme engelli kadına tazminat davası!

Sonuç olarak Goode, jüri duruşmaları, fiziksel ve zihinsel yaralanmalar, kalıcı sakatlıklar ve anormal acı ve sıkıntı da dahil olmak üzere maruz kaldığı her şey için şirketten tazminat istiyor. Ancak Uber’in cephesi, bu konuyla ilgili devam eden işlemler hakkında alıntı yapmaktan ve yorum yapmaktan çekiniyor.

Good’un avukatı Victoria Santoro Mair, röportajında ​​müvekkillerinin, kendisine olanların başka kimsenin başına gelmemesi için farkındalık yaratmaya çalıştıklarını açıkladı. Uber’i daha güvenli hale getirmek için sesini kullanabileceğini umduğunu söyledi. Ayrıca suçlunun şirket olduğunu ve sürücüyü suçlamayacaklarını söyledi.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bize bildirmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir