Uber'den görme engelli kadına tazminat davası! - Haberler - indir.com

Uber'den görme engelli kadına tazminat davası!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-05 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uber, sürücülerinin görsel engelli bir kadın ve köpeğini taşıma isteğini reddetmesi sebebiyle açılan davada 1.1 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti. Aynı durum daha öncede yaşanmıştı ve firma aynı gerekçeyle 2.6 milyon dolar tazminat ödeme yapmıştı. 

Aynı davayı 2014’te de yaşanmıştı

Uber'a 2014 yılında görme engelli insanlara ve onların rehber köpeklerine karşı ayrımcılık gösterdiğini gerekçesiyle dava açmıştı. İki yıl süren bu davanın ardından şirket 2.6 milyon dolarlık tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Aynı zamanda politikasında değişikliği dile getirmişti. Fakat Uber, şimdi de işe gidemeyeceğini, doğum günü kutlamalarıyla Noel arifesindeki kilise ayinlerini kaçırdığını dile getiren görme engelli bir kadına 1.1 milyon dolar daha ödeme yapmayı kabul etti. 

Uber bir ülkede daha yasaklandı!Uber bir ülkede daha yasaklandı!

Verilen bu cezanın sebebi olarak ise Uber sürücülerinin görme engelli bir kadına yaşatmış olduğu mağduriyet durumudur. Zira sürücüler kadını ve onun rehber köpeğini tam olarak 14 farklı olayda reddetti. Buna ek olarak ise 14 olay da 2016 yılında son bulan ve firmanın politikasında değişikliğe gitmesine sebep olan bir kadına da 1.1 milyon dolar daha ödeme yapmaya mahkum edilmişti. The San Francisco Chronicle gazetesine konuşan bir hakim, konuyla ilgili “Uber engelli kişilere karşı ayrımcılık yapan sürücülerin disiplinsiz davranışlarına göz yumdu” dedi.

Buna ek olarak hakim Uber'in soruşturmasını yürüttüğüne müfettişleri bazı durumlar karşısına sürücülere sürüş reddine yönelik ayrımcılık olmayan nedenler bulmaları için akıl vermekle, hatta öyle ki kendilerini savunmak adına eğitmekle itham edildi. Bunun yanı sıra davacı olan görme engelli Lisa Irving, paranın tamamını elde edemedi. Hakim, kendisine 324 bin dolarlık tazminat ödenmesine karar kıldı. Geri kalan para ise (805 bin 313 dolar) avukatlık ücretleri de içinde olmak üzere yasal masraflar için kullanıldı. Irving aynı zamanda Uber sürücüsünün köpeği ses yaptığı için onu yolda bırakma tehdit ettiğini ve 60’dan fazla kez reddedildiğini belirtti.


Uber otonom araç testlerine yeniden başlıyorUber otonom araç testlerine yeniden başlıyor
Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacakZoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak
Lyft Uber'in en büyük rakibi olduLyft Uber'in en büyük rakibi oldu

PAYLAŞ