Twitter’da Google gibi pek çok şirketi dumura uğratan özelliğin kaldırılacağı belirtildi. İşte Twitter’da yaşanacak yeni gelişmeler.

Twitter CEO’su Elon Musk, başta Google olmak üzere pek çok şirketin sıkıntı yaşadığı özelliğin kaldırılacağını duyurdu. Twitter’da mesajların hangi cihazlardan yazıldığı bundan sonraki süreçte gözükmeyecek.

Kullanıcıların hangi cihazdan tweet attığı gizlenecek

Twitter’daki yavaşlıklar hakkında açıklama yapan Musk, bazı gereksiz özellikleri ve mikro servisleri kapatarak benzer sorunların önüne geçileceğini söyledi. Açıklamalara göre platformdaki mikro servislerin sadece yüzde 20’si Twitter’ın çalışması için yeterli. Bu nedenle yüzde 80’lik bölümde değişikliğe gidecek olan Twitter yönetimi, mesajların gönderildiği cihazların belirtilmesi gibi özellikleri kaldıracak.

Hatırlanacağı üzere mesajların altında kullanıcıların kullandıkları işletim sistemi ve platformlar yazıyordu. “Twitter Web Client”, “Twitter for iPhone” ve “Twitter for Android” gibi yazılar bundan sonraki süreçte gözükmeyecek. En son olarak Apple hakkında eleştiri yapmak isteyen Google’ın gönderdiği mesaj iPhone ile atılmış, Google tüm dünyada alay konusu olmuştu.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir