Twitter, topluluklar için yeni bir özelliği test ediyor. Yeni özellik sayesinde platform kullanıcılara iki seçenek sunacak.

Twitter veri ihlali nedeniyle 150 milyon dolar cezaya çarptırıldı

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, yaptığı yeniliklerle her geçen gün platfomda kullanıcılarına daha kolay bir kullanım sağlıyor. Geçtiğimiz sene platformun duyurduğu özel, ilgi alanına dayalı ağ oluşturma özelliği olan Twitter Toplulukları, yeni bir özellikle karşınıza çıkmaya devam ediyor. Son gelen özellikle birlikte kullanıcılar, içinde bulundukları gruplarda ‘Sizin İçin’ ve ‘En Son‘ çizelgeleri arasında geçiş yapabilecekler.
Android için Twitter indir
iOS için Twitter indir

Twitter’da kullanıcılar tarafından seçilen ayarlar varsayılan olacak

Twitter Çarşamba günü, öncelikle seçilen kullanıcı grubunun payını test edeceğini duyurdu. Test iOS, Android ve web toplulukları için kullanılabilir. Test ederken, algoritma tabanlı zaman çizelgesine “Sizin için” ve “En Son” seçeneklerini içinde bulunduğunuz toplulukların kronolojik zaman çizelgesine ekleyecek.

Şirket, bu seçeneğin çok aktiviteli gruplardaki kullanıcılara yardımcı olacağını söylüyor. Yeni özellik ile kullanıcılar aktif topluluklardaki konuşmaları daha iyi izleyebilecekler. Ayrıca bu bölümün ‘kendileriyle en alakalı konuşmalara katılmak için rahat bir alan’ söyledi. Şirket bu özellikten bazı örnekler de verdi:

Bu nedenle, ister Harry Styles hayranı, ister yemek sever, ,isterse Xbox meraklısı olsun, bir Toplulukta, özellikle de çok fazla etkinliği olanlarda, sohbetlere ayak uydurmanın zor olabileceğini biliyoruz. Bu yeni testle, insanların Topluluk zaman çizelgelerini kişiselleştirmelerini ve en çok önemsedikleri sohbetleri takip etmelerini kolaylaştırıyoruz.

Kullanıcıların her iki seçenekten de seçtikleri ayar, Twitter topluluğunda varsayılan olacak. Bu da kullanıcıların ayarlarını istediği zaman değiştirebileceğini gösterir. Şirket bu deneyimi zaten ana akışta sunuyor. Ancak Topluluktaki bu değişiklikle insanların en son gelişmelere ayak uydurmasına yardımcı olmak istiyor.

Testin parçası olan kullanıcıların bu işlem için Twitter Ana Sayfasındaki adımları izlemesi yeterli olacak. Bu sayede Topluluğun sağ üst köşesinden zaman çizelgelerini değiştirebilecekler. Twitter, ilerleyen zamanlarda özelliğin gelişmesiyle birlikte Toplulukta daha fazla özelliğin olacağını açıkladı.

Peki siz Twitter’ın topluluklar için tanıttığı yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir