Twitter, kullanıcıların kişisel verilerini korumadığı ve reklamları hedeflemek için kullandığı için 150 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar:

Elon Musk Twitter algoritmasında hata olabileceğini açıkladı

Çarşamba günü açılan mahkeme belgelerine göre Twitter, telefon numaraları gibi kişisel bilgilerin reklamları hedeflemek için kötüye kullanılması suçlamasıyla 150 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Mahkeme belgesine göre, Twitter anlaşması Mayıs 2013 ile Eylül 2019 arasında kullanıcı verilerinin “güvenlik ve gizlilik” ihlalleri iddialarını içeriyordu. Şirket, Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından açıklanan anlaşmada 150 milyon dolar ödeyecek. Anlaşma, parasal anlaşmaya ek olarak, Twitter’ın uyumluluk uygulamalarını iyileştirmesini de şart koşuyor.

Android Twitter indirmek için
iOS Twitter indirmek için

Görünüşe göre Twitter bu cezayı ödeyeceğini biliyor

Reklamcılar, favori hedef kitlelerine ulaşmalarına yardımcı olmak için kullanıcı iletişim bilgilerini kullanmazlar. Twitter’ın gizlilik direktörü Damien Kieran yaptığı açıklamada, anlaşmanın kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini korumak için “operasyonel güncellemeler ve program geliştirmelerine uygun olacağını” söyledi.

Bildiğiniz gibi çoğu sosyal medya platformu gibi Twitter’da reklam yoluyla para kazanan ücretsiz bir hizmettir. Hizmeti 44 milyar dolara satın alan milyarder Elon Musk, reklama dayalı iş modelini eleştirmiş ve gelir kaynaklarını çeşitlendirme sözü vermişti. Şirketin çarşamba günü sosyal medyadaki reklam uygulamaları ve cezaları hakkında yorum yapan Musk, “Twitter bu konuda dürüst değilse kim bilir başka nelerde dürüst değil? Çok endişeliyim.” yorumunda bulundu.

ABD’li yetkililer ise Twitter’ın 2019 senesinde elde ettiği 3,4 milyar dolarlık gelirin yaklaşık olarak 3 milyar dolarının reklamlardan sağlandığına dikkat çekti. FTC Başkanı Lina Khan yaptığı açıklamada Twitter’ın yaptıklarını şu cümlelerle özetledi:

“Twitter, güvenlik amacıyla kullanmak bahanesiyle kullanıcılardan veri aldı ancak daha sonra verileri reklamlarla kullanıcıları hedeflemek için de kullandı. Bu uygulama 140 milyondan fazla Twitter kullanıcısını etkiledi ve Twitter’ın birincil gelir kaynağını artırdı.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir