Twitter, geçtiğimiz aylar içerisinde küresel olarak kullanıcı kitlesi için bir teste sunulan “olumsuz oy” sistemini Türkiye’de de ön plana çıkarmaya başladı. Twitter, Türkiye özelinde “olumsuz oy” olarak geçen özellik geçtiğimiz yıl içerisinde test edilmeye başlamış ancak bu test yalnızca kısıtlı bir kitle tarafından gerçekleşmişti. 

Daha sonra ise bu süre. küresel olarak test açıldı. Bugün itibarıyla ise özellik Türkiye’de içinde yer almak üzere pazarda herkes için aktif edilmeye de başladı. Bu özelliği firma kendisi şu şekilde tanımlıyor; “Olumsuz oy ver’e dokun. Sohbete katkısı olmayan bir yanıt mı gördün? Alakasız olarak işaretleyerek bize bildir. Olumsuz oylar gizlidir. Oyların herkese açık değil, Tweet yazarı veya zaman akışındaki diğer kişilerle de paylaşılmayacak. Twitter’ı daha iyi hale getirmeye yardım et. Geri bildirimin, senin ve Twitter’daki herkes için daha yüksek kaliteli içerileri ön plana çıkarmamıza yardımcı olur.”

4 8

GTA V Xbox Series fiyatları belli oldu

Olumsuz oy özelliği, direk olarak tweet altındaki yanıtlar özelinde çalışıyor. Bilindiği üzere atılan bir tweet’in altına yapılan her yorum iyi niyetli yapılmıyor. Kullanıma göre altyapı ile ortak bir şekilde çalışacak ve sürekli olarak gelişecek yeni algoritma, iyi yorumları ön plana çıkacak ve bu da kullanıcılar için ciddi bir zaman kazandıracak. Geçtiğimiz yıl içerisinde ise web merkezli yapılan testlerden olumlu geri dönüşler aldığını belirten Twitter, yeni dönemden de oldukça memnundur. Daha önce ise konu ile ilgili olarak farklı açıklamalarda bulunan Twitter, insanların görmek istemedikleri içerikleri işaretlemek adına en sık kullandıkları yolun olumsuz oy kullanma olduğunu belirtiyor. Firma aynı zamanda kullanıcıların pek çoğunun olumsuz oy vermesine sebep olarak, cevapların rahatsız edici, alakasız veya her ikisinin de geçerli olması olduğunu tespit ettiklerini dile getiriyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir